5 redenen waarom thee zo goed voor je is

Niets lekker als een dampend kopje thee. En nog meer goed nieuws, het is ook nog eens heel erg goed voor je is. 5 redenen.

 

Hoog tijd om te genieten van een heerlijk kopje thee. En wel om deze 5 redenen.

1. Thee verhoogt je immuniteit

Thee bevat allerlei antioxidanten die je sterker maken en je innerlijke flora onderhouden. Vooral groene thee heeft een ontgiftende werking. Thee met tannines gaat de opname van ijzer tegen, een tip voor mensen met een overdosis aan ijzer in het bloed. Niet te veel ijzer? Toevoeging van citroen gaat dit effect tegen.

2. Boost je brein

De aminozuren, antioxidanten en cafeïne die in thee voorkomen zorgen voor een beter concentratievermogen en alertheid tot twee uur na je kop thee. Ook je ogen en oren werken beter na een kopje thee. Vervang je koffie op het werk dus door een kopje thee.

3. Lief voor je lijn

Door de combinatie van cafeïne en het antioxidant cattechine in thee zouden mensen meer gewicht verliezen tijdens hun dieet. Vooral groene thee blijkt te helpen. Wissel dus gerust je water af met een kopje thee. Vergeet echter niet om ook water te drinken. Hier lees je wat dagelijks 1,5 liter water drinken doet met je lichaam.

4. Gezond voor diabetespatiënten

Thee kan perfect gedronken worden door diabetespatiënten. De bestanddelen verhogen het glucosegehalte (diabetes type 2) niet. Wetenschappers bestuderen momenteel of het mogelijk is om door middel van de antioxidanten in thee diabetes type 2 te voorkomen of te controleren. Al is daar nog geen sluitend bewijs.

5. Thee helpt hartkwalen voorkomen

Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zwarte en groene thee de bloeddruk en de cholesterol verlagen. Er is nog geen absolute zekerheid over deze these, maar een kopje thee kan zeker geen kwaad.

 

Haal dus je theepot uit de kast en begin je dag met een lekker kopje thee. Ontdek hier ook hoe je het best je thee kan zetten. Kun jij je dag niet starten zonder een kop koffie? Dan hebben we ook goed nieuws voor jou. Van koffie leef je namelijk langer. Hier lees je meer over het onderzoek.

 

Lees ook:

Deze fotograaf maakt prachtige beelden met thee

De 5 favoriete theesmaken van Pascale Naessens

6 x cadeautjes voor theeliefhebbers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content