Home Gezond 5 tips voor een ‘killerbody’

5 tips voor een ‘killerbody’

5 tips voor een 'killerbody'

Fajah Lourens ken je misschien nog van haar deelname aan Exepitie Robinson. Of je kent haar van ‘Killerbody’, het boek waarin ze schrijft hoe ze haar strakke lichaam behoudt. Wij pikten 5 tips uit ‘Killerbody 2’.

1. Zo blijf je gemotiveerd

Na de lancering van haar eerste boek kende Fajah een kleine terugval, zo vertelt ze in ‘Killerbody 2’. “De beste manier om gemotiveerd te blijven, is om een doel te bepalen. Zet dat ook voor jezelf op papier en maak het realistisch (haalbaar) en concreet. Bijvoorbeeld: over 6 maanden wil ik 6 kilo lichter zijn. Controleer jezelf door jezelf elke twee weken te wegen en te meten en foto’s van jezelf te maken.”

2. Weet wat je eet

In het boek staan er schema’s om bij te houden wat je eet. “Schrijf alles op wat je eet en drinkt. Doe dit in elk geval 3 of 4 dagen, zodat je goed kunt zien wat je gemiddeld binnenkrijgt. Door ernaast op te schrijven hoeveel calorieën de voeding waard is, weet je hoeveel je opneemt.”

3. Doe aan food prepping

Gezonde voeding vraagt de nodige planning. Daarom kun je maar beter aan food prepping doen, je maaltijden voorbereiden en overal mee naar toe nemen. “Je moet dus goed plannen, zet in je agenda wanneer je boodschappen doet en kookt. Verdeel je maaltijden na het koken in verschillende bakjes, en zet in de koelkast of vries in. Op die manier kun je altijd bakjes met gezond eten meenemen als je ergens naar toe moet.”

4. Een cheatmeal mag

Goed nieuws, één maaltijd mag je cheatmeal zijn. Dat wil dus zeggen dat je die maaltijd toch iets mag eten dat niet in je voedingsplan zit. Een moment om naar uit te kijken en te zorgen dat je geen food cravings krijgt.

5. Sporten helpt écht

“Neen, je hoeft in principe niet sporten om af te vallen”, zegt Fajah in haar boek. “80% van je gewichtsverlies is afhankelijk van je voeding. Maar als je ook een strakker lichaam wilt, kun je het sporten niet achterwege laten. Sporten zorgt voor een betere doorbloeding, een goede conditie en een strakker lijf. Het eindresultaat zal dus mooier zijn als je je dieet wél combineert met sport.”

 

Deze tips komen uit ‘Killerbody 2’. In het boek vind je de uitleg over het voedingsplan en recepten om van start te gaan.

Meer tips voor een gezond lichaam: