Dankzij deze slanke recepten hoef je nooit meer te diëten

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

60 lekkere en eenvoudige recepten à la Sandra Bekkari. Dat wil je gewoon uittesten. Als voedingsdeskundige bewijst ze met ‘Nooit meer diëten’ dat gezonde voeding niet synoniem is aan calorieën tellen. Integendeel. Dit zijn onze 5 favorieten.

Heel vaak is een ongezond eetpatroon de oorzaak van vermoeidheid. Sandra Bekkari legt in haar derde ‘NMD’-boek uit hoe je via kleine aanpassingen in je voedingspatroon weer kan bruisen van energie.

5 x gezonde recepten

Homemade cruesli met chocolade

Homemade cruesli met chocolade

Homemade cruesli met chocolade

Mix 100g hazelnoten in de blender tot je meel hebt. Doe 250g (glutenvrije) havervlokken in een kom en voeg het notenmeel en 50g hazelnoten toe. Voeg 2 el kokosolie, 2 el acaciahoning en 6 el water toe aan het mengsel en meng. Giet op een bakplaat en zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven (160 °C). Roer voorzichtig om en gaar verder tot de cruesli mooi bruin is. Laat afkoelen en voeg 50g pure chocolade toe.

Soep van geroosterde wortel en venkel met gember

Soep van geroosterde wortel en venkel met gember

Soep van geroosterde wortel en venkel met gember

Doe 1kg wortelschijfjes, 2 venkelknollen, 2 rode uien en 2 teentjes knoflook met schil op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven (180 °C). Roer regelmatig om. Verwijder de schil van de knoflook. Doe de geroosterde groenten in een kookpot, voeg er 2l groentebouillon, 11⁄2 cm gember en wat komijn aan toe en laat een 15-tal minuten koken. Mix de soep en dien op met geroosterde sesamzaadjes en wat loof van de venkel.

Gegratineerde hespenrolletjes met witloof

Gegratineerde hespenrolletjes met witloof

Gegratineerde hespenrolletjes met witloof

 Verwarm de oven voor op 210 °C op de grillstand. Stoom of kook 1 grote bloemkool tot die helemaal gaar is. Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit 4 stronken witloof door een ronde inkeping te snijden. Stoof het witloof gaar. Knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen. Mix de bloemkool in de blender met (rijst)melk, olijfolie, een 2-tal el van het kookvocht van het witloof en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng de bloemkoolsaus met 60g gratinkaas. Doe een laag bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Rol het witloof in 4 dikke sneden gekookteham en leg in de ovenschaal. Doe de rest van de bloemkoolkaassaus erover en werk af met nog eens 60g gemalen kaas. Zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.

Spaghetti courgetti met paprikasaus en berloumi

Spaghetti courgetti met paprikasaus en berloumi

Spaghetti courgetti met paprikasaus en berloumi

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 rode paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika op een bakplaat met bakpapier. Wanneer de schil zwart wordt, haal je de paprika’s uit de oven. Laat afkoelen op een bakplaat met een handdoek erover of steek de paprika in een plastic zak om de schil gemakkelijker te verwijderen. Fruit ondertussen 1 kleine rode ui en 1 teentje knoflook glazig in een beetje olijfolie. Mix met de paprika in de blender . Voeg 1 el olijfolie, Provençaalse kruiden en wat zwarte peper toe en mix opnieuw. Snijd de uiteinden van 2 courgettes en maak slierten met een spiraalsnijder. Doe de slierten in een ovenschaal, kruid met zwarte peper en besprenkel met wat olijfolie. Meng en zet, afgedekt, 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bak de 200g Berloumi in een antiaanbakpan zonder vetstof, ongeveer 2 minuten aan iedere zijde. Verwarm een 5-tal kerstomaatjes even in de pan waarin je de ui en knoflook gefruit hebt. Werk het gerecht af met wat basilicum.

Mango-kokoskoekjes

Mango-kokoskoekjes

Mango-kokoskoekjes

Doe 2 medjoul dadels in een kommetje en giet er warm water over. Laat een 5-tal minuten weken, haal ze uit het water, halveer ze en verwijder de pit. Laat 1 el kokosolie smelten in een kookpot op een laag vuur. Mix de dadels met 185g mango en 60g Griekse yoghurt in een blender. Giet in een kom, voeg sap van 1⁄2 limoen, 100g amandelmeel, 100g (glutenvrije) havermout, 10g gemalen kokos, 1 el (glutenvrij) bakpoeder en een snuifje zout toe. Meng goed, schep een eetlepel van het mengsel, rol er balletjes van, leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter. Bak 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C). Werk de koekjes af met nog wat extra gemalen kokos. Bewaar de koekjes in de koelkast of vries ze in.

Nooit meer diëten III van Sandra Bekkari –
Borgerhoff & Lamberigts (€24,95).

Meer over gezonde voeding

5 x suikervrije ontbijtrecepten voor een gezond nieuw jaar
Dit moet je drinken tijdens het eten voor een gezond lichaam
7 tips voor een gezonde lunchpauze

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content