5 tips om meer water te drinken

Ons lichaam bestaat voor 60% uit water, maar doorheen de dag verliezen we voortdurend vocht. Het is dan ook belangrijk om ons vochtniveau op peil te houden door minstens 1,5 liter water per dag te drinken. Niet altijd even eenvoudig, maar met deze 5 handige tips ga jij écht meer water drinken. 

Infused water

1. Geef je water een smaakje

Vind je het te saai om altijd gewoon water te drinken, voeg er dan wat fruit aan toe voor een lekkere smaak. Enkele van onze favoriete combinaties: limoen-munt en appel-kaneel. Bekijk hier onze andere recepten voor heerlijk infused water.

2. Koop een mooie waterfles

Dit is een aankoop waar je geen spijt van zal krijgen. Koop een mooie waterfles en zet ze op je bureau, je zal meteen meer willen drinken.

3. Geef voor jezelf aan hoeveel je wil drinken

Duid op je waterfles aan hoeveel je wil drinken aan de hand van washi tape, bv: 2 glazen water voor 10 uur. Zo kan je de hele dag nagaan of je genoeg hebt gedronken.

4. Drink een glas water voor elke maaltijd

Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je op regelmatige basis drinkt, het water vult ook je maag waardoor je sneller een voldaan gevoel zal krijgen en dus minder zal eten. 

5. Zorg dat je altijd water bij de hand hebt 

Leg een flesje water in je auto, zet er eentje op je bureau en op je nachtkastje. Op die manier heb je altijd water bij de hand en ga je dus ook meer drinken. 

Lees ook: 

Heerlijk infused water: onze favorieten.

De gezondheidsvoordelen van citroen. 

Partner Content

Gesponsorde content