5 weetjes over wandelen die je écht wilt kennen

Voel je het kriebelen? Het lenteweer is daar. Tijd om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. En hoe doe je dat beter dan door een heerlijke wandeling te maken. Het is gezond, je verbrandt er calorieën mee én het maakt je gewoon heerlijk vrolijk. Deze 5 weetjes geven je spontaan nog meer zin om die wandelschoenen aan te trekken.

Wandelen is écht goed voor je. Hier lees je wat dagelijks een half uurtje wandelen met je lichaam doet.

1. Wandelen kan borstkanker helpen vermijden

Volgens een Amerikaans onderzoek waaraan 73.000 vrouwen deelnamen, verminder je door dagelijks een uur te wandelen de kans op borstkanker. Het effect zou het grootst zijn voor vrouwen in de menopauze of vrouwen die de menopauze achter de rug hebben. Samen wandelen met de vriendinnen vanavond?

Lees hier de tip van een borstkankerpatiënte die je leven zou kunnen redden.

2. Je verbrandt er vet mee

Met wandelen kun je vet verbranden. Maar je kunt je wandelmomenten best niet opsplitsen als je vet wilt verliezen. Een uurtje aan een stuk wandelen is pakken effectiever dan bijvoorbeeld 4 keer per dag een kwartiertje te wandelen. Aan het begin van je wandeling gebruikt je lichaam namelijk energie uit opgeslagen reserves in de spieren. Na ongeveer een kwartier is die voorraad op en gaat je lichaam vet verbranden.

Wil je afvallen? Hier ontdek je hoeveel je dagelijks moet wandelen om je doel te bereiken.

3. Met je partner wandelen komt je relatie ten goede

Samen wandelen is niet alleen romantisch, het komt ook je relatie ten goede. Zo zou het een boost geven aan je seksleven, jullie dichter bij elkaar brengen omdat jullie tijd hebben om te praten en jullie meer energie geven. Hoog tijd dus om dat weekendje naar zee te boeken en samen eindeloze strandwandelingen te maken.

Ontdek hier nog 7 gewoontes die je relatie een boost geven

4. Het helpt je bij het stoppen met roken

Wil je graag stoppen met roken? Wandelen kan je er bij helpen. Tijdens een wandeltocht wordt dopamine aangemaakt, ook wel het gelukshormoon genoemd. De dopamine vermindert de afhankelijkheid van nicotine waardoor je dus minder zin krijgt in een sigaret. Bovendien zorgt extra beweging dat die gevreesde extra kilo’s na het stoppen met roken geen kans krijgen.

Er zijn nog heel wat gezondheidsredenen om meer te wandelen. Ontdek hier 17 gezondheidsvoordelen van wandelen.

5. Wandelen is de populairste sport in België

Het is gezond, je verliest er gewicht mee, je bouwt er conditie mee op,... Er zijn heel wat redenen waarom wandelen de populairste sport is in België. Maar liefst 34% van de Belgen wandelt regelmatig. Het is dan ook toegankelijk voor iedereen, je kunt het samen doen en gezellig babbelen, het is gratis en het is de perfecte manier om terug conditie op te bouwen nadat je een lange tijd niet gesport hebt. Hoog tijd dus om die wandelschoenen uit de kast te halen en vriendinnen, collega’s of familie op te trommelen.

Meer tips over sporten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content