Terwijl de een om 06.00 uur vrolijk uit bed springt, is de ander een echte nachtuil. Misschien is de eerste wel het meest gebaat bij een gembershot in de ochtend, terwijl de ander liever ‘s avonds gaat lopen. Deze energietips passen het best bij jouw levensstijl.

1. De ochtendmens

Ben jij een echte ochtendmens, dan profiteer je best van die extra uren alleen. Ga lekker zorgen en start daarna met een gezond ontbijt. Zorg voor een ontbijt dat je een lang verzadigd gevoel geeft. Havermout of het fruitontbijt van Pascale Naessens zijn voedzaam en gezond.

2. De workaholic

Ben jij altijd aan het werk, dan is planning hét geheim voor een gezonde levensstijl. Zorg dat je altijd gezonde maaltijden en snacks bij je hebt. Koffie is niet de manier om energie te krijgen. Wissel water af met gemberthee en zorg voor een gezonde lunch met voldoende proteïnen en omega-3-vetzuren. Tussendoor eet jij noten en fruit. Omdat je zo weinig tijd hebt voor sport, doe je deze work-outs gewoon thuis.

3. De stresskip

Heb jij altijd nog een deadline te halen of word je doodsbang als je nog maar denkt aan die naderende presentatie? Dan ben je een stresskip. Belangrijk is dat je energie haalt uit dingen waar je rustig van wordt. Yoga is helemaal perfect om na een lange werkdag tot rust te komen. Daarnaast neem je ‘s morgens best voldoende tijd voor je voedzame ontbijt. Drink geen koffie, maar kies voor een lekkere kruidenthee. ‘s Avonds kom je tot rust dankzij een gezonde wandeling.

4. De avondmens

Blijf jij ‘s morgens liefst zo lang mogelijk in bed liggen en kom je pas in de namiddag écht tot leven, dan kies je voor een sport die je ‘s avonds kunt beoefenen. Fitness is perfect omdat je zelf kiest op welk moment van de dag je gaat. Zorg dat je ‘s avonds geen zware maaltijden meer eet, want die verstoren je nachtrust.

5. De teamplayer

Jij voelt je gelukkigst wanneer je samen met je collega’s of vrienden aan iets kunt werken. Je bent niet graag alleen, kies dus voor een sport die je samen met vriendinnen kunt doen. Zumba of pilates werken perfect, of schrijf jullie samen in voor tennislessen. Wil je gezonder eten, kook dan dingen waar heel het gezin van kunnen genieten. Of maak eens gezonde snacks die je kunt delen met collega’s.

Meer tips voor een gezonde levensstijl:

(Openingsbeeld: Hunkemöller x Doutzen Kroes)