6 bizarre tips voor een platte buik

Hunker jij al jaren naar een platte buik? Steken die zwembandjes ook jouw ogen uit wanneer je voor de spiegel staat? Buikspieroefeningen zijn niet de oplossing. Hoera! Maar voor je spontaan een gat in de lucht springt, lees eerst even de andere tips voor een platte buik. Want die zijn al even verrassend.

1. Doe geen buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen helpen om je onderliggende buikspieren te versterken, maar doen niets aan het vet dat óp je buikspieren ligt, zo wijst onderzoek uit. Je buikspieren worden pas zichtbaar als je een laag vetpercentage hebt. Je moet dus eerst je buikvet verbranden. En dat kan alleen door gewicht te verliezen op de juiste manier, namelijk met een complete training en gezond eten. Ontdek hier welke sport het meeste buikvet helpt verbranden. 

2. Drink geen light frisdrank

Het is niet omdat je de gewone frisdranken links laat liggen, dat je je volop in de suikervrije versie mag storten. Onderzoek toont aan dat light frisdrank net zorgt voor meer vet ter hoogte van je buik. Het drinken van de light variant levert jou zelfs 3 keer meer buikvet op dan wanneer je gewone frisdrank nuttigt.

3. Bestel als eerste op restaurant

Wanneer je op restaurant gaat met familie of vrienden, neem dan het voortouw en bestel als eerste. Uit een studie blijkt dat jouw gerechtskeuze beïnvloed wordt door jouw tafelgenoten. Bevrijd jezelf van groepsdruk en beslis als eerste wat je wil eten. Zo kan je resoluut voor de gezondere optie gaan, zonder in de verleiding te komen.

4. Eet elke dag pindakaas

Pindakaas is een goede bron van niacine. Dat is een vitamine die je spijsvertering bevordert. Een portie bevat 2 gram vezels, die jou langer een verzadigd gevoel geven, en 8 gram eiwit, wat onmisbaar is voor het verbranden van (buik)vet. Hou je porties wel klein: een dun laagje pindakaas op je boterham is meer dan genoeg. Noten – en dus ook pinda’s – bevatten namelijk veel vet en calorieën. Extra tip: kies voor natuurlijke pindakaas met zo weinig mogelijk toegevoegde suikers.

5. Stop met roken

Het is waar dat stoppen met roken kan zorgen voor meer kilo’s op de weegschaal. Maar dat geldt niet voor de regio rond je middel, zo blijkt. Van roken krijg je meer abdominaal vet omdat je lichaam dan meer cortisol aanmaakt. Dat is een hormoon dat een directe invloed uitoefent op de vetlaagjes rond je middel.

6. Eet meer vet

Vet verbrandt vet. Of anders gezegd stimuleert het eten van onverzadigde vetzuren je metabolisme. En het wordt zelfs nog gekker: onderhuids vet, zoals vet dat is opgestapeld rond je buik, kan je gewoonweg niet verliezen zónder het eten van voedingsvet. Voor je je op die heerlijke diepvriespizza stort, we hebben het hier over gezonde vetten die je vindt in onder andere avocado, vette vis en noten.

Nog meer tips om je buikje vaarwel te zeggen? Deze work-out werkt het best en hier lees je hoe je een platte buik krijgt zonder te diëten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content