7 keukenmiddeltjes die helpen tegen jeukende muggenbeten

Bij zomerse temperaturen en zwoele nachten, horen helaas vaak ook nog eens irritante muggen. Daarom verzamelden wij voor jou de 7 beste keukenmiddeltjes tegen muggenbeten. Ontdek ze hier.

1. Citroensap

Natuurlijke zuren werken goed tegen jeuk. Doe een beetje citroensap op een doekje of watje, en wrijf over je muggenbeet en je zal zien dat de jeuk verdwijnt. Het is trouwens altijd nuttig om citroen in huis te hebben. Hier lees je wat warm water met citroen drinken, doet met je lichaam.

2. Basilicum

Bij basicilum denk je onmiddellijk aan tomaat met mozzarella, maar ook als je een muggenbeet hebt, is basilicum een prima middel. De ‘kamfer’ in basilicum heeft een koelend effect. Wrijf met een blaadje over de beet, en je hebt minder jeuk.

3. Azijn

Net zoals citroen, is ook azijn dankzij zijn zuurtegraad, een prima middel tegen jeuk. Doe een beetje azijn op een doekje of watje, en wrijf het over je muggenbeet. Veel beten? Dan kun je ook een kopje azijn in je bad gieten.

4. IJsblokjes

Houd een ijsblokje op je muggenbeet. De zwelling vermindert en de jeuk verdwijnt door de kou. Heb je veel muggenbeten? Een koude douche kan helpen.

5. Aloë vera

Aloë vera werkt verzachtend. Het helpt tegen de jeuk, verkoelt je huid en herstelt je huid als je gekrabt hebt.

6. Tandpasta

Net zoals basilicum en aloë vera, is ook munt een kruid dat de jeuk verzacht. Geen kruiden in huis? Smeer dan een beetje tandpasta op je muggenbeet.

7. Banaan

De schil van een banaan is perfect tegen de jeuk van een muggenbeet. De suikers die zich aan de binnenkant van de schil bevinden, halen vocht uit je muggenbeet. Wrijf ze dus over de beet.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content