7 redenen waarom seks je carrière een boost geeft

Dat seks veel voordelen heeft, moeten we je niet meer vertellen. Maar wist je dat een gezond seksleven ook een positief effect heeft op je carrière?

 

En neen, daarmee bedoelen we niet dat je de lakens moet delen met je baas. Een gezond seksleven weerspiegelt zich in een goede gezondheid en positieve effecten op je job. Dit zijn de 7 redenen waarom seks goed is voor je carrière.

1. Je verdient meer

Het klinkt gek, maar er bestaat wel degelijk een verband tussen hoe vaak je van de grond gaat en je loon. Zowel mannen als vrouwen die elke week 4 keer of meer seks hebben, verdienen meer dan collega’s die minder actief zijn in bed. En daar is een simpele verklaring voor! Mensen die meer seks hebben, zijn namelijk gezonder en gelukkiger en vaak dus ook gemotiveerder, besluitvaardiger en hardwerkend. En net deze gevolgen kunnen leiden tot een hoger salaris.Kunnen jij en je partner opnieuw wat pit gebruiken tussen de lakens? Ontdek dan hier 5 tips om de spanning terug te doen oplaaien.

2. Je slaapt beter

Seks zorgt ervoor dat je je hoofd vrijmaakt van de spanning van de dag. Bovendien maakt je lichaam stoffen zoals oxytocine aan die je sneller in slaap laten vallen. Na een potje hot & steamy slaap je ook vaster. Daardoor kom je de dag nadien uitgerust aan op het werk en dat leidt dan opnieuw tot betere werkprestaties. Slecht slapen is ook helemaal niet goed voor je lichaam. Hier lees je wat  te weinig slaap met je lichaam kan doen.

3. Je hebt minder last van hoofdpijn

Hoofdpijn op het werk is vaak een belangrijke reden van onproductiviteit. Er is echter een goede remedie voor zo’n lastige pijntjes en dat is... een orgasme! Ja echt, want tijdens een orgasme komt er een grote hoeveelheid oxytocine en endorfine vrij. Het knuffelhormoon oxytocine zorgt ervoor dat je tot rust komt en in slaap valt (zoals we al zeiden in nummer 2. Dopamine heeft dan weer een pijstillend effect dat je kan af helpen van die hoofdpijn overdag. Toch nog last van hoofdpijn overdag? Dit drankje doet je migraine verdwijnen.

4. Je hebt minder stress

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen die vaak seks hebben, beter met stress kunnen omgaan dan mensen die minder vaak met iemand het bed induiken. Zoals we al aanhaalden in puntje 2 helpt seks je je hoofd vrij te maken van al je zorgen. Doordat je minder last hebt van stress, verkeer je in betere gezondheid en wordt je dus minder vaak ziek. Doordat je gezonder bent en je beter voelt, ga je automatisch beter en efficiënter werken. Meer stress hebben is een van de gevolgen als je een tijdje geen seks meer hebt. Ontdek hier nog 5 andere gevolgen die een seksloze periode kunnen hebben op je lichaam.

5. Je blijft slank

Met een potje stomende seks kan je zo’n 150 calorieën per half uur verbranden. Hoe vaker je dus tussen de lakens duikt, hoe meer calorieën je verbrandt en hoe minder kans je loopt om aan te komen. En wanneer je je goed voelt in je vel, presteer je sowieso ook beter op het werk. Duik jij regelmatig tussen de lakens met je lover, maar zouden er wel nog wat meer kilootjes af mogen? Een zwaar dieet is gelukkig niet nodig dankzij deze 9 tips.

6. Je krijgt meer zelfvertrouwen

Mensen die regelmatig vrijen, hebben over het algemeen meer zelfvertrouwen dan mensen die minder actief zijn in bed. Uiteraard straal je dat zelfvertrouwen uit, en niet in het minste op je werk. Daar kan het je helpen ervan overtuigd te zijn dat je je zaken op orde hebt en je opdrachten aankan. Kan jij ook wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Ontdek dan hier 7 tips die je daarbij kunnen helpen.

7. Je blijft jonger

Geloof het of niet, maar seks houdt je zowel fysiek als mentaal jonger. Tijdens het vrijen komen DHEA-hormonen vrij. Deze werken als een soort antidepressivum, ondersteunen je weefselherstel, helpen je je geheugen te verbeteren, houden je huid gezond en zijn goed voor je immuunsysteem. Dit werd aangetoond door onderzoekers van het Royal Edinburgh Hospital. Tips nodig om een jonge uitstraling te houden? Hier vind je er 9. 

Door regelmatig seks te hebben, zorg je er dus voor dat je geheugen beter werkt, je meer weerstand hebt, je depressies voorkomt, dat je langer leeft én dat je er bovendien jonger uitziet.

 

Lees ook:

Daarom hebben vrouwen meer zin in seks dan je denkt

Daarom is seks zo goed voor je lichaam

Dit doen die twee kuiltjes onderaan je rug

 

 

Bron: ELLE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content