8 tips om meer te bewegen op kantoor

Mensen met een kantoorjob zitten vaak uren aan een stuk aan hun computer. Hierdoor is het vaak moeilijk om voldoende beweging te hebben doorheen de dag. Wij geven 8 tips om ook op het werk actiever te zijn.

Te lang aan een stuk zitten is niet goed voor de gezondheid, onze stofwisseling valt er niet alleen van stil maar het verhoogt ook de kans op overgewicht, hartproblemen en osteoporose. Tijd dus om meer te bewegen zowel op als na het werk. Wij geven alvast enkele tips.

1. Drink voldoende suikervrije drankjes zoals water of thee. Hierdoor blijft je lichaam niet enkel goed gehydrateerd, je gaat erdoor ook vaker naar het toilet moeten gaan wat onvermijdelijk zorgt voor een korte wandeling.

2. Probeer om de 30 minuten even op te staan en rond te lopen, ga een kop koffie halen of ga even tot bij een collega in plaats van te bellen of mailen.

3. Zet software op je computer die waarschuwt wanneer het tijd is voor wandeling.

4. Neem altijd de trap in plaats van de lift. Wil je toch nog wat meer beweging, doe dan een aantal extra verdiepingen.

5. Doe kleine oefeningen elke keer je naar het toilet gaat zoals 10 squads of 10 jumping jacks.

6. Ga tijdens je middagpauze even naar buiten om een frisse neus te halen en een korte wandeling te doen.

7. Parkeer je wagen verder van kantoor zodat je zowel ’s morgens als ’s avonds wat extra beweging hebt. Zeker tijdens de warme maanden is het leuk om elke dag even te wandelen.

8. Sta recht wanneer je moet bellen, hierdoor kan je niet alleen een rustig plekje uitkiezen je bent ook opnieuw in beweging.

Partner Content

Gesponsorde content