9 dingen die je kunt doen met azijn

Azijn is heerlijk in een dressing, maar je kunt er ook heel wat andere dingen mee doen. Voor deze 9 dingen is azijn een topmiddeltje.

 

1. Een goede wasverzachter

Gebruik een scheutje azijn in plaats van wasverzachter. Het is niet alleen goedkoper, het voorkomt ook dat er zeepresten in je wasmachine achterblijven en kleuren vervagen minder snel door de azijn. Let wel op: gebruik niet te veel, anders ruikt je kleding naar azijn, en dat wil je natuurlijk ook niet. Wist je trouwens dat azijn ook prima werkt om zweetluchtjes uit je kleren te verwijderen? Hier lees je er meer over. 

2. De perfecte tuinpartner

Ook in je tuin is azijn onmisbaar. Last van onkruid? Door er azijn op te spuiten, verdwijnt het als sneeuw voor de zon. Bovendien is azijn het perfecte middeltje om groene aanslag op je tegels weg te halen. Heb jij een moestuintje? Hier vind je 5 tips voor de perfecte moestuin van Bartel Van Riet.

3. Glanzende lokken

Wil jij mooie glanzende lokken? Shampoo en conditioner kan je haar zwaar en dof maken. Azijn is het redmiddel. Mix 5 druppels azijn in een bak met koud water. Smeer je haar na het wassen hier mee in. Uitspoelen is niet nodig. Je haar glanst als nooit tevoren. Heb jij een rond gezicht? Hier vind je de kapsels die het best bij je passen.

4. Een stralende huid

Door de zuurheid van azijn is het een goed middeltje om je huid te doen stralen. Mix azijn met een beetje bodylotion en smeer er je benen en armen mee in. Je huid krijgt een mooie glans. Hier vind je nog 5 verrassende tips voor een mooie huid.

5. De jeuk verzachten

Heb jij een trekkerige en jeukerige huid? Dan is azijn de oplossing. Maak een doekje vochtig met water en voeg een beetje azijn toe. Deppen op het plekje waar het jeukt, en klaar. Nog een tip: voeg een  beetje appelazijn toe aan je bad, ook hiervan verdwijnt de jeuk. Is jouw huid droog? Lees dan hier wat je kunt doen.

6. Middeltje tegen beten

Ook de jeuk of pijnen van insectenbeten wordt verzacht door een beetje azijn. Maak een watje of doekje vochtig met wat water, voeg een beetje azijn toe, en dep op de beet. Je huid wordt onmiddellijk rustiger. Last van muggen in de slaapkamer? Hier lees je 5 tips om ze te bannen.

7. Hulpje tegen zonnebrand

Te lang in de zon gezeten en geen aftersun bij de hand? Zowel witte azijn als appelazijn zijn goede remedies. Het verzacht de huid en voorkomt irritatie. De zuurtegraad brengt de verbrande huid weer helemaal in evenwicht. Bovendien is het heerlijk verkoelend. Onthoud wel: voorkomen is beter dan genezen! Hier lees je wat er met je lichaam gebeurt als je te lang in de zon zit. 

8. Het perfecte schoonmaakhulpje

Azijn ontvet en is antibacterieel. Daarom is het jouw perfecte schoonmaakhulpje. Gebruik om je ramen te lappen zonder strepen, om de kalkaanslag in je badkamer te verwijderen en om je koffieapparaat of waterkoker te kuisen. Is ook je kleerkast aan een grote kuisbeurt toe? Lees dan hier hoe je dat aanpakt.

9. Trucje tegen doffe glazen

Zijn jouw glazen dof geworden? Voeg een kopje azijn toe aan je afwaswater of gebruik azijn als spoelglansmiddel in je vaatwasser. Bovendien is het een goede manier om je vaatwasser te ontkalken.

Wist je dat ook droogshampoo veel meer doet dan je vette lokken verbergen? Hier lees je wat je er mee kunt.

Meer handige keukenmiddeltjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content