9 x dit kan je doen met kokosolie

Kokosolie is niet alleen ons favoriete product om lekkere en gezonde gerechten klaar te maken. Met dit wondermiddeltje kan je veel meer dan je op het eerste zicht zou denken. Wij zetten 9 dingen op een rijtje.

1. Voor je schoenen of handtassen

Gebruik kokosolie om je leren schoenen of handtassen te verzorgen. Het voedt het leer en zorgt voor een mooie glans. Op zoek naar een nieuwe handtas? Hier vind je 9 exemplaren die je nu in de solden koopt.

2. Verwijder stickers

Een vervelend stickertje dat op je favoriete vaas is blijven hangen? Doe er wat kokosolie op. Even laten trekken en het labeltje komt er zo af.

3. Perfect poetsproduct

Kokosolie is een perfect poetsproduct. Gebruik het om je badkamer een goede beurt te geven. Op die manier kan je chemische producten vermijden. Let wel op! Kokosolie is vet, zorg er dus voor dat je de douche niet omtovert in een schaatsbaan.

4. Roestvlekken verwijderen

Roestvlekken op je favoriete bestek verwijder je eenvoudig door er wat kokosolie op te doen. Laat het even intrekken en spoel vervolgens af met warm water. Je bestek is weer als nieuw. 

5. Voor je deurklinken

Kokosolie is een goed smeermiddel. Last van een krakende deurklink? Gebruik kokosolie om het probleem te verhelpen. 

6. Voor je make-up borstels

Je make-up borstels een grondige reinigingsbeurt geven, ook dat kan met kokosolie! Vergeet wel niet goed te spoelen met warm water en ze zijn weer klaar voor gebruik. Lees hier alle tips over het reinigen van make-up-borstels.

7. Als suikervervanger

Wil je graag minder suiker eten? Gebruik kokosolie in je koffie of thee in plaats van een suikerklontje. Heerlijk én gezonder. Hier vind je 10 tips om minder suiker te eten.

8. Tegen verkleuring

Witte vershouddozen om restjes te verzamelen, verkleuren soms wanneer je er rode sauzen in bewaard.  Gebruik een dun laagje kokosolie om verkleuring te voorkomen. 

9. Als vlekkenverwijderaar

Een vlek op je favoriete jurkje verwijder je gemakkelijk met een combinatie van kokosolie en bakpoeder.

Lees ook: 

9 handtassen om te scoren tijdens de solden

Zo reinig je make-up borstels

10 tips tegen te veel suiker

Partner Content

Gesponsorde content