De Scandinavische diëtiste Suzy Wengel viel zelf maar liefst 38 kilo af. Hoe ze dat deed? Door zelf een dieet te bedenken. ‘The Scandi Sense Diet’ is ondertussen ontzettend populair in Denemarken. Voornamelijk omdat het zo eenvoudig is.

38 kilo lichter

Suzy is een moeder van vijf kinderen en CEO van een biotechbedrijf. Ze had het jarenlang moeilijk om haar gewicht te behouden. Bovendien was ze moe, had ze last van allergieën en kreeg ze zelfs hartkloppingen. Tijd dus voor verandering. Tijdens haar tweede zwangerschap besloot ze dat ze gezonder moest leven. Ze ontdekte dat haar handen de perfecte maatbeker zijn om de balans tussen proteïnen, vet en groenten op te maken. Ze viel maar liefst 38 kilo af en woog nog maar 62 kilogram. Ze verdiepte zich in de materie en behaalde een diploma als diëtiste.

Waarom het zo leuk is? Omdat het écht heel eenvoudig is. Je meet met je handpalmen hoeveel je tijdens een maaltijd mag eten. De grootte van je handen is volgens de diëtiste in lijn met je lichaamsbouw. Je zou volgens haar de aanbevolen 1.500 calorieën per dag halen. Bereid je je eten zoals het dieet het voorschrijft, zou je zo’n 400 tot 800 gram per week afvallen. Goed voor 3,2 kilogram per maand.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer tips om af te vallen:

SOURCE: Daily Mail