Geen idee waarom je vermoeid bent? Kleine dingen hebben vaak een veel groter effect dan je denkt. En je moet het niet altijd ver zoeken, want ook je interieur of andere spullen in huis, kunnen je uitputten. Met deze moet je zeker even opletten. 

1. Je rommel

Een opgeruimd hoofd dankzij een opgeruimd huis, een cliché, maar wel echt waar. Hoe meer rommel je hebt, hoe vermoeider je jezelf voelt. Dat bleek onder andere uit een onderzoek gevoerd door de Princeton University Neuroscience Institute. Ruim dus liever je rommel achter je op, word je meteen rustiger van.

2. Je televisie

Er zijn tig redenen om minder televisie te kijken. Het is niet alleen veel gezelliger om buiten te zitten in plaats van voor de tv, het blauwe ligt onderdrukt ook de productie van het slaaphormoon melatonine in je hersenen. Gevolg: je slaapt ‘s nachts slechter en overdag ben je moe. Hop, je terras op!

3. Je koffiezetapparaat

Te veel cafeïne maakt dat je weinig energie hebt en dat je slecht slaapt. Drink eens wat vaker thee, kies voor de vruchtenvarianten, en zet vooral genoeg water koel.

4. Je blauwe muren

Blauw zou volgens onderzoek een goede kleur zijn voor je slaapkamer, het doet namelijk de hartslag en bloeddruk dalen, zo blijkt uit onderzoek. Perfect dus om in te dommelen. In de andere kamers kies je liever andere kleurtjes. Zo zou geel of oranje je erg vrolijk maken.

5. Je gordijnen

Natuurlijk licht doet bijzonder veel voor je hersenen. Laat je gordijnen daarom zo vaak mogelijk open en geniet van het zonlicht.

6. Je lavendelkaars

De geur lavendel is rustgevend, maar kan je daarom ook moe maken. Psychologen van de Wesleyan University ontdekten dat mensen die de geur ruiken voor ze gaan slapen, beter slapen. Maar de geur kan je dus ook buiten de slaapkamer moe maken.

7. Je smartphone (als wekker)

Het mag dan praktisch zijn, maar je kiest toch liever geen smarpthone als wekker. Het licht, de geluidjes, het trillen… Ze zorgen dat je onbewust wakker wordt ‘s nachts. Bovendien is de verleiding groot om nog even door Instagram te scrollen of Facebook te checken. Geen goed idee.

Zo krijg je wél meer energie:

  • Kies voor vrolijke kleuren in huis: Liever geen felle muren? Werk dan met accessoires.
  • Zorg voor planten in huis: van vrolijke bloemen tot prachtige kamerplanten, ze brengen leven en energie in huis.
  • Zorg voor voldoende licht: kies voor lampen van minder dan 3.000 kelvin (dat is de aanduiding voor de kleurtemperatuur: hoe lager, hoe warmer)

Feeling GOLD HOME

Nog meer tips voor je interieur? Ontdek deze maand onze gloednieuwe Feeling GOLD Home, samen in pakket met Feeling. Een prachtig magazine met honderden trends en adressen voor een droominterieur. Je kijkt binnen in 6 prachtige huizen, je ontdekt dé 7 trucs waarmee je je interieur een snelle upgrade geeft, er zijn shop-ideeën in elke stijl en voor elke kamer, je maakt kennis met dé designers van de toekomst en ontdekt de mooiste meubels, van Italiaanse klasse tot eigentijdse eco-deco.

 

Meer tips voor in huis:

(Openingsbeeld: Sézane)