Sporten is gezond en maakt gelukkig, te veel sporten daarentegen maakt ongelukkig. Maar waar ligt de grens van te veel sporten dan juist?

Een wetenschappelijk onderzoek dat op 1,2 miljoen Amerikanen uitgevoerd werd is er achtergekomen hoeveel minuten sport per dag redelijk is om niet ongelukkig te worden.

Met zoveel minuten ben je het gelukkigst

Uit onderzoek bleek dat mensen die tussen de 30 en 60 minuten per dag sporten het gelukkigst zijn. De mensen die het ongelukkigst zijn, waren degene die meer dan 90 minuten per dag sportten. Je houdt je dagelijkse sportactiviteit dus best onder de 90 minuten om niet ongelukkig te worden.

Minder sporten is ook niet goed

Zij die nooit sportten gaven aan dat ze 3,4 bad days hebben per week. Zij die wel sportten, maar niet te veel (tussen 30 en 60 minuten dus) gaven aan dat ze slechts 2 bad days hebben per maand. Een verschil van maar liefst 43 %.

Degene die meer dan 90 minuten per dag sportten gaven aan 3 bad days per maand te hebben. Dat is 1 dag meer dan degene die tussen de 30 en 60 minuten per dag aan sport doen.

Voor sommige mensen klinkt 30 tot 60 minuten sporten per dag veel maar activiteiten zoals tuinieren en poetsen tellen ook als sport.

Meer gezonde weetjes & tips: