Chocolade is goed voor de gezondheid!

Eindelijk is het bewezen: een regelmatige portie chocolade is goed voor onze gezondheid. Sterker nog, het vermindert de kans op een hartaanval met maar liefst 37 procent! Een beter excuus voor onze dagelijkse portie troost hadden we ons niet kunnen wensen.

En dat chocolade gezonder is dan we denken, is overigens niet het enige wat arts en onderzoeker Kris Verburgh aantoont in zijn nieuwste boek 'De voedselzandloper'. 

Wist je dat:

– Dagelijks een handvol noten eten de kans op een hartaanval met de helft vermindert?

– Minstens drie keer per week een glas fruitsap drinken tot 76 procent minder kans geeft op Alzheimer?

– Melkproducten en diëten ongezond zijn?

'De voedselzandloper' is gebaseerd op de laatste nieuwe inzichten in de biogerontologie (de wetenschap van veroudering) en kijkt als eerste naar de invloed van diëten op lange termijn. Daarnaast is het het eerste boek dat beschrijft hoe bepaalde voeding een invloed heeft op het verouderingsproces

Over de auteur:
Kris Verburgh publiceerde op 17-jarige leeftijd zijn eerste populair wetenschappelijke boek 'Schitterend! Over het universum'. Zijn tweede boek, 'Fantastisch. Over het universum in ons hoofd', verscheen toen hij 21 jaar was. Beide boeken werden genomineerd voor de Eurekaprijs. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes; deze kennis verwerkt hij nu in 'De voedselzandloper'.

Praktische info:
'De voedselzandloper', Kris Verburgh 
ISBN 9789035137585,  een uitgave van Bert Bakker, €17,95
www.voedselzandloper.com

Partner Content

Gesponsorde content