Ben je op dieet? Dan drink je beter geen bruiswater meer

Voldoende water drinken is écht belangrijk voor je. En je wilt natuurlijk wel eens afwisselen. Maar volgens tandartsen drink je liever niet te veel bruiswater. Niet voor je lijn, maar wel voor de gezondheid van je tanden.

De juiste drankjes kunnen je helpen om enkele kilo’s te verliezen. (In combinatie met een gezond en gevarieerde voedingspatroon en voldoende beweging uiteraard.) Deze 5 drankjes helpen je afvallen tijdens je slaap.

Olga Khazan is journalist bij Atlantic. Zij wilde nu wel eens weten hoe dat zit met bruiswater en deed een oproep op Twitter. Al snel kreeg ze veel reacties van tandartsen. “De prik in bruiswater tast je tanden aan”, klonk het.

Zuur

Dé reden? Koolzuurhoudende dranken (met bruis dus) bevatten veel zuren. En die kunnen je tanden aantasten. Dat cola of limonade niet goed zijn wist je natuurlijk, maar dus ook bruisend water drink je best niet te veel. Echt zin in een drankje met prik? Gebruik dan een rietje, op die manier raakt het zuur je tanden veel minder, en heb je dus minder kans op tandproblemen.

Meer tips voor een gezonde levensstijl:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content