9 redenen waarom seks zó gezond is voor je lichaam

Het kan erg lekker zijn, een goede vrijpartij. Maar er zijn nog andere redenen waarom we zo graag seks hebben, het is namelijk heel gezond. Waarom is seks zo goed voor lijf en leden? Wij zetten 9 redenen op een rijtje.

 

1. Goed voor je lijn

Hoera! Goed nieuws, door een potje vrijen voel je je niet alleen goed. Je verbrandt er ook nog eens calorieën mee. Met de klassieke missionarishouding verband je zo’n 12 calorieën per uur. Experimenteren is dus de boodschap.

2. Een goede stressbestrijder

Een drukke job, interessante hobby’s, een tof gezin en een bloeiend sociaal leven. We hebben het erg druk. Kleine ergernissen kunnen voor stress zorgen. Dat zorgt dan weer voor misnoegde gevoelens, een te hoge bloeddruk of hoofdpijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt niet alleen dat je na een vrijpartij minder gestresst bent, maar ook dat mensen die op regelmatige basis seks hebben, over het algemeen een lagere bloeddruk hebben.

3. Mooie huid, glanzend haar

Mensen die seksueel actief zijn, zijn aantrekkelijker. Als je seks hebt produceer je zweet en het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Deze zorgen ervoor dat de poriën gereinigd worden. Gevolg: Glanzend haar en een mooiere huid. Een ander hormoon, feromoon, zorgt dat weer voor een geurtje dat de aantrekkingskracht op anderen vergroot.

4. Meer weerstand

Seks verhoogt je weerstand. 1 à 2 keer seks per week verhoogt de immunoglobuline waarden, een stof die het lichaam beschermt tegen virussen. Naast genieten ook minder kans op een verkoudheid of griepje dus.

5. Een natuurlijke pijnstiller

Als je klaarkomt, komen er endorfines en oxytocines vrij, hormonen die de pijn bestrijden. Volgens wetenschappers bestrijdt een orgasme menstruatiepijn, migraine en rugpijn.

6. Bescherming voor botten

Ook voor je botten is een vrijpartij een goed idee. Tijdens en na het vrijen stijgen je testosteronwaarden. Dit hormoon beschermt je botten tegen osteoporose.

7. Vagina-vriendelijk

Ook voor je vagina is het belangrijk regelmatig te vrijen. Seks houdt je vagina soepel en voorkomt droogheid. Even geen sekspartner? Gebruik dan een vibrator om je vagina actief te houden. Bovendien train je je bekkenbodemspieren die belangrijk zijn voor een goede werking van de blaas.

8. Een regelmatige cyclus

Bij een vrijpartij komen oestrogenen vrij. Dat hormoon zorgt ervoor dat je cyclus regelmatiger wordt.

9. Een goed anti-depressivum

Een depressie voorkomen kan je helaas niet met een goede vrijpartij. Maar doordat er tal van gelukshormonen vrijkomen tijdens het vrijen, voel je je gelukkiger na een vrijpartij. Bovendien is het goed voor het zelfvertrouwen, is het lekker en brengt het jullie dichter bij elkaar. 

 

Lees ook:

Sexting voor gevorderden: 9 dingen die je moet weten

5 x tantrische seks voor beginners

5 tips tegen een winterse relatiedip

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content