Daarom is waterflesjes hervullen geen goed idee

Hervul jij je waterflesjes nadat je ze leeggedronken hebt? Dat is misschien goed voor het milieu, maar voor je gezondheid is het niet het beste idee.

Tradmillreviews deed onderzoek naar het aantal bacteriën op een waterflesje. Ze gebruikten daarvoor waterflesjes die een week lang werden gebruikt door atleten. Het meest vuile flesje bevatte maar liefst 900.000 bacteriën per vierkante centimeter. En ze maakten er meteen een vergelijking bij: drinken aan dit flesje komt overeen met het likken aan het speeltje van een hond. Hoe langer je van hetzelfde flesje drinkt, hoe meer speeksel er blijft hangen, en hoe meer bacteriën.

Van niet al die bacteriën word je ziek. Maar 60% kunnen mensen ziek maken. Ook flesjes met een knijpdop lang gebruiken is niet echt hygiënisch. Waarvoor je dan wel best kiest? Een metalen flesje. Je kunt het vullen met kraanwater en in de vaatwasmachine uitwassen. Het metalen flesje is beter voor het milieu dan de plastic variant, en door hem dagelijks in de vaatwasser te steken, ook veel gezonder.

Wil je graag je ecologische voetafdruk verkleinen? Hier vind je tips.

Meer over gezondheid:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content