Daarom heb jij vaker last van een blaasontsteking

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Bah, een blaasontsteking is rotvervelend. Het duikt niet enkel op na seks of door te weinig plassen, ook deze 4 dingen kunnen aanleiding geven tot een steeds terugkomende bacterie. Ladies, be warned.

Wist je dat een onderbroek meer impact heeft op je gezondheid dan je denkt? Deze 5 onderbroekweetjes zou élke vrouw moeten kennen.

1. Verkeerde toilethouding

De manier waarop je naar het toilet gaat, kan nefast zijn voor een blaasontsteking. Veel vrouwen zitten vaak te krom op een toilet waardoor hun bekken naar achter kantelt en daarmee ook hun blaas. Hierdoor kunnen restjes urine achterblijven wat een ontsteking kan veroorzaken. Wat is dan wel ideaal? Rechtop en met beide voeten op de grond. Nog beter is een krukje onder je voeten, zodat je knieën wat naar boven komen.

2. Je spiraaltje

Tijdens het plaatsen van een spiraaltje worden er handelingen gedaan die vergelijkbaar zijn met seks. Daardoor krijgt de E. coli-bacterie de vrije loop. Wie gevoelig is voor een blaasontsteking zou even de tijd moeten nemen om te plassen na het zetten van een spiraal.

3. Te veel suiker

Suiker is dé ideale voedingsbodem voor bacteriën. Wie regelmatig last heeft van een blaasontsteking doet er goed aan het aantal opgenomen suikers zo veel mogelijk te beperken.

4. Vitamine B12-tekort

Ook (chronische) bloedarmoede kan in verband worden gebracht met een terugkerende blaasontsteking. Een tekort aan B12 zorgt voor een verandering van je slijmvliezen, waardoor je extra gevoelig bent voor bacteriële infecties. Let op: bij een standaard bloedtest wordt deze vitamine vaak niet gecontroleerd, vraag hier dus specifiek naar bij je huisarts.

Meer damesweetjes

Dit is waarom je hoofdpijn krijgt van een paardenstaart
Deze 9 ochtendrituelen maken je succesvol
Dit ingrediënt verdriedubbelt je vetverbranding

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content