Daarom wil je nu onmiddellijk je hoofdkussen vervangen

Word jij ’s morgens vaak niezend wakker? Dan is het waarschijnlijk hoog tijd voor een nieuw hoofdkussen, want huisstofmijt is dol op het warme plekje, maar de stoelgang die ze verspreiden kan allergieën veroorzaken.

Voor je veiligheid slaap je maar best met de deuren dicht. Hier lees je waarom.

Als je ’s morgens wakker wordt met geïrriteerde ogen of een kriebelhoest, kan dat wel eens wijzen op hooikoorts. Maar het kan ook een andere reden zijn, misschien is het hoog tijd om jouw hoofdkussen te vervangen.

Tijdens je slaap verlies je namelijk huidschilfers omdat je met je huid langs je matras en kussen schuurt. Ze zijn zo klein dat je ze niet kunt zien, maar ze worden wel opgevangen door ons beddengoed. Opvallend weetje: na 2 jaar slapen op je kussen bestaat 10% van het gewicht van je kussen uit dode huidcellen. Die combinatie van huidvezels en een warme omgeving zijn het perfecte plekje voor huisstofmijten. De beestjes zijn niet gevaarlijk, maar hun stoelgang kan wel voor problemen zorgen. De enzymen erin kunnen een allergische reactie veroorzaken, daarom dat je opstaat met rode ogen en dat je moet niezen.

Beter voorkomen dan genezen

Gelukkig zijn er enkele trucjes om te voorkomen dat huisstofmijten bij jou intrekken.

  • Was je kussen en lakens regelmatig. Je lakens kunnen perfect in de kookwas, voor je hoofdkussen volg je de aanwijzingen op het etiket.
  • Maak je bed niet onmiddellijk op als je opstaat. Huisstofmijten houden van warmte, door te zorgen voor een frisse omgeving houd je ze op afstand.
  • Stofzuig regelmatig. Huisstofmijten houden van stof, door te zorgen dat er geen stof ronddwarrelt in huis, vinden ze geen plekje om zich te nestelen.

Meer tips voor een gezonde slaapkamer:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content