Tijdens de winter moeten we wat meer moeite doen om gezond en fit te blijven. Korte dagen, weinig zonlicht, koude wind en regen hebben immers een slechte invloed op ons energieniveau. Gelukkig kan je die vermoeidheid met een paar aangenamen dingetjes bestrijden, waardoor je in een mum van tijd weer die dartele spring in’t veld wordt.

Je kan ook met een aantal snelle beautyhacks je vermoeidheid zo verbergen, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen…

1. Probeer de Udarabhyanga buikmassage

Wat is het? De Udarabhyanga Detox behandeling hoort bij een traditionele Indische geneeswijze en richt zich op het in balans brengen van het lichaam. Deze massage richt zich specifiek op de buik en begint met een rugmassage om alle spanning uit je lichaam te halen. Hierna wordt een diepe yoga-ademhaling bereikt en richt de masseuse zich volop op de buikzone. Na de massage volgt een buikpakking met zuiverende eigenschappen voor het ontgiften van de weefsels. De behandeling eindigt met een voet- en nekmassage voor een diep en langdurig relaxmomentje.

Bestrijdt vermoeidheid omdat: spanningen komen los, de geest krijgt rust, de hersenen krijgen zuurstof en de mentale vermoeidheid verdwijnt. Na de Udarabhyanga Detox zal ook je buik minder opgeblazen zijn en zijn heel wat giftige stofjes uit je lichaam weer verwijderd.

Geniet van deze Udarabhyanga Detox in de Spa Cinq Mondes van het prachtige Dolce La Hulpe Resort in Brussel. Je betaalt 105 euro voor een buikmassage van 50 minuten.

2. Beweeg en eet voldoende kiwi’s

Wat is het? Ook in de winter is het belangrijk om te bewegen, je lichaam maakt immers endorfines aan waarvan je energieniveau flink toeneemt. Speel dus buiten met je kids, maak een ommetje met de hond of zet je auto een stuk verder van huis zodat je nog een stukje moet wandelen. Neem tussendoor ook tijd voor een power snack, kiwi’s bijvoorbeeld leveren een krachtige mix van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten. Bovendien houden ze je bloedsuiker onder controle waardoor je hongergevoel na het bewegen meteen verdwijnt.

Bestrijdt vermoeidheid omdat: kiwi’s bevatten meer vitamine C dan sinaasappels en bijna net zoveel kalium als een banaan. Hierdoor is het de perfecte after-work-out-snack aangezien er veel kalium verloren gaat als je zweet. Je kan ‘m puur eten maar ook in combinatie met zalm en avocado, in een smoothiebowl met banaan, spinazie, limoen en kokswater of in stukjes over je wortel/courgette-spaghetti.

Voor meer verkwikkende kiwi-receptjes kan je hier terecht.

3. Verstuif energie door je huis

Wat is het? De Silva verstuiver van Phytosun is hét perfecte excuus om gezellig thuis te cocoonen en toch energie op te doen. Zet hem naast het bad, op je nachtkastje of in de woonkamer en laat de essentiële oliën hun werk doen. Ze bevatten medicinale stofjes die fysieke, mentale en emotionele problemen aanpakken én de lucht rondom je zuiveren. Het luchtje laat je relaxen maar geeft je daarnaast ook extra energie. Een burn-out voorkomen doet-ie niet, ontspannen na een hectische werkdal zéker wel.

Bestrijdt vermoeidheid omdat: elke essentiële olie heeft een andere werking. De ideale basis om de typische winterkwaaltjes te weren? De Niaouli, Tea Tree en Eucalyptus Radiata olietjes. Ze stimuleren de immuniteit en hebben ook een positieve invloed op het ademhalingssysteem. Niaouli verzacht bovendien een grieperig gevoel. Netflix, breath and chill!

Phytosun Silva verstuiver – € 58,95; Lavendel 10ml – €11,90; Grove Den 5ml – €6,50, Niaouli 10ml – €7,00; Ravintsara 5ml – €10,90; Eucalyptus Radiata 10ml – €8,10; Tea-Tree 10ml – €9,50; Complex Zen Sfeer 30 ml – €11,95. Verkrijgbaar bij de apotheek.

4. Geef ook je huid een energie-boost

Wat is het? Zou het niet heerlijk zijn om even te ontspannen tijdens de drukke decembermaand? Plan een momentje voor jezelf en geniet van een detox avondje, want depressie, burn-out, temperatuursveranderingen en stress hebben immers ook effect op de buitenkant van je lichaam. Het nieuwe Vetiver oliemaskertje en elixir van Darphin zijn twee producten die zich helemaal richten op jouw vermoeide huid. Resultaat? Een gevoed, gekalmeerd en energiek velletje – en dat nét voor de feestdagen.

Bestrijdt vermoeidheid omdat: deze ontgiftende en anti-stress collectie zorgt voor een vernieuwde glow en heeft hetzelfde effect op je huid als een ontspannende vakantie. Het elixir is een essentiële olie die je inademt en verder langs je neus masseert naar je haarlijn toe, om dan een lichte druk uit te oefenen naast je oren en op je hals. Het oliemasker met goudgele bloemblaadjes en een mix van essentiële oliën breng je in een dikke laag aan, laat je 10 minuten inwerken én spoel je af met lauw water. Je zal zien dat de structuur in een melk verandert die de perfecte detox vormt voor je huid.

Het Vetiver Elixir kost je € 49,90 voor 15 ml. Voor het Vetiver Stress Relief Oil Mask betaal je € 49,90 voor 50 ml. Je koopt de producten bij de apotheek of online.

Zo word je nòg productiever