7 goede ochtendgewoontes om de hele dag fitter te zijn

Is je energieniveau aan de lage kant? Deze tips zorgen niet alleen dat je minder ochtendhumeur hebt, maar ook dat je je gedurende heel de dag fitter voelt, elke dag opnieuw.

1. Mediteren kun je leren

Mediteren niets voor jou? Gaf je het al een kans? Mediteren vergt geduld en de nodige oefening, maar maakt echt een verschil. Apps als Headspace, Let’s Meditate of Calm leren je stap voor stap hoe je moet mediteren. Wist je dat enkele minuten meditatie per dag kan zorgen dat je jezelf de hele dag beter in je vel voelt?

2. Good morning sunshine

Probeer in de ochtend al even wat daglicht op te vangen. Open na het opstaan meteen je gordijnen of ga even naar buiten. De ultieme energietip: start je dag met een wandeling of fietstocht in de natuur.

3. Luister muziek

De wetenschappelijk bewezen voordelen aan muziek zijn talrijk: je wordt er gelukkiger van, het geeft energie en het zorgt voor de juiste sfeer.

4. Drink voldoende water

Weinig energie? De kans is groot dat je meteen naar koffie grijpt. Toch doe je dat liever niet. Start de dag met een groot glas water en zorg dat je gedurende de dag voldoende drinkt.

5. Start je dag met een gezond ontbijt

Je lichaam en hersenen moeten ook wakker worden. Start je dag daarom met een gezond ontbijt. Dat zorgt voor energie. Inspiratie nodig? Dit ontbijt van Pascale Naessens is om duimen en vingers bij af te likken

6. Vermijd ochtendstress

Een trein met vertraging of files kunnen je ’s morgens serieus op je zenuwen werken. Toch is het beter om stress ’s morgens te vermijden. Start de dag niet meteen met het lezen van je mails, maar neem even tijd voor de krant of een goed boek.

7. Overloop je planning

Een goede planning zorgt voor rust in je hoofd. De ochtend starten met een planning is één ding, maar je planning enkel nog moeten overlopen ’s morgens is nog beter. Neem dus iedere week even de tijd om je planning voor een week op te stellen. Bij aanvang van de dag weet je in één oogopslag wat je te wachten staat.

Meer tips voor een goede ochtend:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content