Het geheim voor een strakker en gespierder lichaam? Wij vroegen het aan fitnessgoeroe Amanda Bisk.

De beste work-out?

“Het is onmogelijk om op één plek gewicht te verliezen, daarom geloof ik in een allround high intensity interval (HIIT) bodywork-out die je hele lichaam aan het werk zet en niet enkel de focus legt op je armen, benen of buik. Ga voor een HIIT-circuit met 4 à 5 oefeningen en hou tussen elke oefening telkens een korte pauze.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe vaak?

“Je moet élke dag actief zijn. We zijn geboren om te bewegen. Wandel, neem de trap in plaats van de lift, plan een yogales in… Alle beetjes helpen. En vind een sport die je leuk vindt.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op je bord?

“Vind een balans in wat je eet. Fruit en groenten, maar ook koolhydraten zijn belangrijk wanneer je sport. Ga bijvoorbeeld voor volkorenpasta. En vergeet geen proteïnen. Die heb je nodig om spieren op te bouwen: je haalt ze uit eieren, melkproducten, vlees en vis.”

Eating my way through Bali 🤤 @sukaespresso It's officially been 2years since I became a vegetarian 😊 a lot of you ask me why I started eating this way, and my simple answer is I FEEL better. I have more energy, have better skin and hair, and my digestive system loves me now 😊 (I also can't bring myself to even think about eating animals anymore 😞) Please don't take this as me preaching to you, I don't believe it's right to expect we all eat the same way because our bodies are all different, we live different life styles, and thrive off different things (including the way you exercise, re-energise, have fun etc etc)…like I always say, experiment and explore food, tune into your body and notice how it reacts to what you put into it and most importantly, YOU DO YOU! ✌🏼#food #bali ab❤️x

A post shared by Amanda Bisk (@amandabisk) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Goede vetten die je onder meer vindt in olie, noten en avocado beschermen dan weer je cellen. Hou je aan een 80/20-balans: eet 80% van de tijd gezond en zondig af en toe. Het is niet fout om jezelf elke dag een traktatie te gunnen. Geen hele plak chocolade, maar een paar stukjes. Of een stukje rijke kaas. Ik heb zelf een zwak voor ijs en donkere chocolade.”

Motivatie kwijt?

“Ontdek waarom je wilt sporten: omdat de dokter zei dat het beter is voor je gezondheid, omdat je fit wilt worden… Hang motiverende quotes en foto’s op: bijvoorbeeld foto’s van je kinderen omdat je gezond wilt zijn voor hen. En als ik ’s ochtends heel moe ben en het niet zie zitten om te sporten, doe ik het gewoon in de namiddag.” Wat volgens ons ook helpt? Een nieuwe outfit, die alles goed ondersteunt en je figuur – totdat het in vorm is – corrigeert.

Outer Top – Anita

Het Duitse label Anita breidt haar Active gamma uit met een nieuw laagje mét extra functie: in combinatie met een sportbeha zorgt deze Outer Top (€ 49,95) voor extra steun. De top is gemaakt uit stevig kettingtricot met gaatjes waardoor hij je lichaam mooi op temperatuur houdt. De stroken die van de schouderbanden tot aan de onderborst lopen geven vorm en extra steun, evenals de T-back die je optimaal doet bewegen. Het extraatje kan met elke sportbeha worden gecombineerd tot een sterk duo. Vooral leuk voor sportieve vrouwen met een grotere cupmaat.

Masserende sportlegging – Anita

Diezelfde Anita heeft sinds kort ook een Sport Tights masserende legging (€ 99,95). Hij is gemaakt van een materiaal met driedimensionale noppen die de huid masseren en toniseren (dat wil zeggen: gladmaken). De sneldrogende en ademende noppenstructuur voert bovendien het vocht van het lichaam weg en zorgt daardoor voor een optimale lichaamstemperatuur. Hoe hard je ook traint, het knelt of drukt nergens. Daarvoor zorgen een luchtige tailleband, extra platte naden, plooien voor meer bewegingsvrijheid en de Clean Cut boord aan het been.

Jasje voor na het sporten

Ook al is het warm, na het sporten doe je maar beter een vestje aan zodat de combo zweet en briesje je niet ziek maakt. Kies een leuk exemplaar uit, voor de zomer bijvoorbeeld deze van O’Neill met tropische palmbomen (€ 99,99).

Solarboost loopschoen

Voor wie het liefst tijdens zonsop- of zonsondergang gaat joggen, lanceert Adidas deze Solarboost (€ 159,95). De naam verwijst naar de energieboost die hardlopers krijgen van de zon. Het is de meest technische schoen ooit gemaakt door adidas Running. De schoen weegt maar 259 gram, wat 15 gram lichter is dan de voorgaande Energy Boost uit de BOOST-lijn. Extra pluspunt: het plastic dat in de schoen is gebruikt is voor een deel afkomstig van gerecycleerd plastic.

Meer over sport