Deze sport past het best bij je volgens je sterrenbeeld

Bijna zomer! Hoog tijd dus om aan dat bikinilijf te werken. Vind jij het ook zo’n uitdaging om een sport te vinden die écht bij je past? Misschien staat het wel in de sterren geschreven. Bekijk wat volgens jouw sterrenbeeld dé sport is die jou op het lijf geschreven is.

Steenbok: van 22/12 tot 20/1

Steenbokken zijn praktisch, intelligent en logisch. Als ze iets willen bereiken, hebben ze daar alles voor over en ze sporen ook anderen aan hun dromen na te leven. Aan de andere kant zien ze het leven vaak wat somber in, en kunnen ze behoorlijk koppig zijn. Ook verlegenheid is een trekje van veel Steenbokken. Ze kiezen dus best voor een sport die hen resultaat geeft en hen zen maakt. Pilates of  yoga zijn prima opties.

Waterman: van 21/1 tot 18/2

Watermannen zijn onafhankelijke, originele mensen die erg populair zijn. Ze kunnen excentriek zijn maar soms ook bang om hun emoties te tonen. Je zult je met hen beslist niet vervelen, want ook qua technologische kennis zijn ze vaak een buitenbeentje. Zij zijn nooit bang om iets nieuws of origineels uit te proberen. Misschien is Watfit daarom wel iets voor jou? 

Vissen: van 19/2 tot 20/3

Vissen zijn vriendelijk en meelevend en passen zich heel gemakkelijk aan anderen aan. Ze zijn daarom de ideale sportbuddy’s, neem ze mee naar de Zumba of ga samen crossfit doen. Jammer genoeg zijn ze soms wat overgevoelig en niet bepaald praktisch; ze zijn aan de mysterieuze en dromerige kant. Veel zelfvertrouwen hebben Vissen niet, maar ze zijn trouw aan hun vrienden en kunnen ook goed alleen zijn.

Ram: van 21/3 tot 20/4

Rammen zijn moedig, enthousiast, optimistisch en eerlijk. Aan zelfvertrouwen ontbreekt het hen niet en ze zijn dan ook graag bereid de leiding te nemen en fysieke uitdagingen aan te gaan. Een stevige uitdaging is dus perfect voor de ram, spinnen is perfect. Maar ook teamsporten zijn een goed idee: hocky of basket. Jammer genoeg kunnen ze erg impulsief zijn en als het hen niet meezit, worden ze boos of zelfs agressief.

Stier: van 21/4 tot 21/5

Stieren zijn gul en betrouwbaar, ambitieus en sensueel en aan een Stier heb je een vriend voor het leven. Stieren zijn geduldig en hebben doorzettingsvermogen, wat ze fijne collega’s maakt. Ze zijn bovendien een perfecte danspartner, salsa- of tangolessen zijn perfect voor de stier. Minpuntje? Ze zijn koppig en denken soms dat de hele wereld om hen draait. Ze zijn bezitterig, maar als ze van iemand houden, gaan ze voor hen door het vuur.

Tweelingen: van 22/5 tot 21/6

Tweelingen zijn altijd zichzelf, zonder meer. Dat betekent dat ze een zachte kant hebben, maar ook heel sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn. Dat maakt hen echte sterren in de boksring. Geen fan van vechten? Piloxing is jou op het lijf geschreven. Tweelingen zijn slim en kunnen over alles meepraten, en ze zijn leergierig. Als ze eenmaal de juiste partner gevonden hebben, zijn ze onvoorwaardelijk trouw.

Kreeft van 22/6 tot 22/7

Kreeften zijn zachtaardig en hun familie is voor hen heel belangrijk. Jammer genoeg vinden ze het soms moeilijk om uit te drukken wat ze voelen, en trekken ze zich soms terug. Lopen is daarvoor perfect, even alles loslaten. Daarnaast zijn ze dol op lange wandelingen en trektochten met hun familie. Ze zijn artistiek en creatief, en werken hard. Wel zijn ze bang om afgewezen te worden, en dat kan hen wrokkig maken. Een Kreeft onthoudt het heel lang als hem onrecht aangedaan is.

Leeuw: van 23/7 tot 23/8

Leeuwen hebben een warm hart en ze houden van actie. Het is voor hen enorm belangrijk om bemind en bewonderd te worden; ze staan graag in de belangstelling. Ballet is daarom perfect. Ook andere danssporten zijn hen op het lijf geschreven. als Vandaar dat er onder acteurs veel Leeuwen zijn. Leeuwen kunnen behoorlijk koppig zijn, en als ze eenmaal ergens van overtuigd zijn, is het bijzonder moeilijk om hen op andere gedachten te brengen.

Maagd: van 24/8 tot 23/9

Maagden zijn analytisch en opmerkzaam, en als ze iemand aardig vinden, zijn ze erg behulpzaam en betrouwbaar. Bovendien zijn ze perfectionistisch, een sport waarin ze bewegingen kunnen perfectioneren, is daarom perfect. Denk aan yoga of ballet. Ze zijn super georganiseerd en ordelijk, en vrienden kunnen dan ook altijd op hen rekenen. Daar staat tegenover dat Maagden behoorlijk sceptisch kunnen zijn, en zich nogal eens met dingen bemoeien waar ze eigenlijk niets mee te maken hebben. Maar ze zijn altijd rechtdoorzee.

Weegschaal: van 24/9 tot 23/10

Weegschalen zijn echte diplomaten: ze kunnen de dingen vanuit het perspectief van anderen zien en ze kunnen erg goed luisteren. Maar ze verwachten wél dat ze bewonderd worden; ze zijn behoorlijk ijdel en kunnen niet goed tegen kritiek. Daarom kiezen ze liever sporten waarin ze uitblinken en kunnen werken op eigen tempo. snelwandelen, hardlopen of inlineskaten zijn je op het lijf geschreven.

Schorpioen: van 24/10 tot 22/11

Schorpioenen zijn evenwichtige mensen en als ze eenmaal iets in hun hoofd hebben, zijn ze moeilijk nog van hun idee af te brengen. Een sport met een duidelijk doel is daarom perfect. Neem een abonnement bij de fitness of ga lekker zwemmen en leg jezelf een trainingsschema op, je bent niet te stoppen. Ze zijn betrouwbaar en trouw, en vaak erg ambitieus. Wel kunnen Schorpioen bezitterig zijn, en nogal jaloerse neigingen hebben. Dat maakt dat ze niet zo makkelijk in hun kaarten laten kijken.

Boogschutter: van 23/11 tot 21/12

Boogschutters zijn optimistisch en zien van alles de positieve kant. Lessen met opzwepende muziek zijn ze daarom op het lijf geschreven. Schrijf je in voor Zumba-, bodycombat- of andere groepslessen. Bovendien kun je regelmatig afwisselen, dat is handig omdat boogschutters zo’n brede belangstelling hebben en vrijgevig zijn. Wel zijn ze soms té rechtuit en dat kan anderen kwetsen. Boogschutters kunnen ook slordig en ongeduldig zijn, en hebben soms té veel zelfvertrouwen.

 

Meer over sporten: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content