Dé ontbijtformule waarmee je het volhoudt tot de lunch

Heb jij na je ontbijt vaak terug honger vooraleer het lunchtijd is? Probeer dan deze ontbijtformule eens.

Lekkere boterhammen gegeten, maar toch terug honger na het ontbijt? Kans is groot dat je ontbijt voor een groot stuk uit koolhydraten bestond. We leggen het even uit. De boosdoener? Dat is waarschijnlijk je bloedsuikerspiegel. Een uur na het eten van bijna alleen maar koolhydraten, stijgt namelijk je bloedsuikerspiegel en je energiepeil. Maar na twee uur gebeurt het omgekeerde: je bloedsuikerspiegel daalt. Gevolg: een hongergevoel. De oplossing is eenvoudig, zorg voor een gebalanceerd ontbijt. Kies voor vezelrijke koolhdyraten, eiwitten en gezonde vetten.

Vol gevoel

Vezelrijke koolhydraten worden minder snel omgezet in glucose en geven je langer een verzadigd gevoel. Eiwitten helpen bovendien je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de vetten zorgen voor energie zodra de glucose – uit de koolhydraten – verbrandt.

Lekker gevarieerd

Kies daarom voor vezelrijke koolhydraten, denk aan meergranenbrood, havermout of quinoa. Eiwitten vind je onder andere in Griekse Yoghurt of een ei. Een halve avocado of een beetje amandelboter zijn goede vetten. Een perfect ontbijt bestaat bijvoorbeeld uit een sneetje toast met avocado en een eitje. Maar probeer vooral verschillende dingen uit en eet lekker gevarieerd. Smakelijk!

Meer tips voor een gezond ontbijt:

(Bron: Libelle.nl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content