Eindelijk weer genieten van die heerlijke Belgische aardbeien. Helaas worden ze al snel slap. Maar dankzij deze truc is dat vanaf nu voorgoed verleden tijd.

Lekker bij een ijsje, in een zomerse salade of bij het ontbijt, die heerlijke aardbeien. En nog eens erg gezond ook. Helaas schimmelen ze snel, maar dankzij azijn kun jij er langer van genieten.

Aardbeien & azijn

  • Laat de kroontjes aan je aardbeien zitten en doe ze in een kom.
  • Doe er 1 deel azijn en 8 delen koud water bij. Laat ze enkele minuten weken. Dit zorgt ervoor dat sporen en bacteriën onschadelijk gemaakt worden.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Spoel ze nog eens goed na met koud water zodat ze niet naar azijn smaken.
  • Leg enkele velletjes keukenpapier in een vergiet en zorg dat ze goed droog zijn. (Je kunt ze eventueel droogzwieren in een slazwierder.)
  • Bewaar de aardbeien in een plastic doosje in de koelkast, tussen laagjes keukenpapier. (Zorg wel eerst dat ze goed droog zijn voor je ze in de koelkast plaatst.) Laat het deksel een beetje openstaan.

Je kunt de aardbeien nu tot wel 2 weken bewaren. Smakelijk!

Meer over zomerfruit:

(Bron: Libelle Lekker)