Deze 5 dingen mag je écht niet meer eten voor je gaat slapen

Niets zo zalig als na een lange dag werken in de zetel neerploffen en even rusten. Liefst met een lekker drankje en een (gezonde) snack in de hand. Even genieten... Maar toch best opletten, want deze 5 dingen mag je écht niet meer eten voor je gaat slapen.

Ben jij geneigd om je ’s avonds te overeten? Lees dan zeker even deze 3 tips.

1. Koffie/thee

Cafeïnerijke dranken zoals thee of koffie kun je maar beter vermijden zo vlak voor je gaat slapen. Zelfs als je déca drinkt, doe je dat beter overdag. Experts raden aan om vanaf 17 uur ’s avonds zeker geen koffie of thee meer te drinken. Kies liever voor een glaasje water, eventueel met wat citroen. Ook melk is een goed idee. Je zult beter slapen en je overdag veel frisser voelen.

2. Chocolade

Sorry dat we je dit moeten melden... Maar chocolade is niet bevorderlijk voor je nachtrust. Vooral in donkere chocolade zit heel wat cafeïne. In de zomerdagen een chocolade-ijsje eten? Ook dat is geen goed idee na 17 uur. Chocolade bevat opwekkende stoffen die je hartslag doen stijgen en slapeloosheid kan veroorzaken.

3. Vet of pikant eten

Te veel eten geeft je een volle maag, en daardoor val je minder gemakkelijk in slaap. Maar ook vet of pikant eten vermijd je ’s avonds best als je gemakkelijk in slaap wilt vallen. Kies ’s avonds liever voor een lichte maaltijd.

4. Alcohol

Een slaapmutsje laat je maar best achterwege. Van alcohol val je misschien sneller in slaap, maar je slaapkwaliteit gaat er drastisch op achteruit. Niet meer doen dus.

5. Roomijs

Een lekker ijsje kan deugd doen, maar roomijs bevat een grote hoeveelheid aan suikers en koolhydraten. Omdat je lichaam veel tijd nodig heeft om die te verbranden, is de kans groot dat je nog urenlang wakker ligt. Beter vermijden dus.

Meer tips voor een goede nachtrust:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content