Deze oorzaak van oorsuizen kende je waarschijnlijk nog niet

Dat je op zomerfestivals best oordoppen draagt, tijdens een concertje niet vlakbij de speakers moet gaan staan en tijdens luidruchtig werk altijd je oren moet beschermen, weet je natuurlijk al. Want oorsuizen komt vaak voor en is onomkeerbaar. Maar er zijn ook andere oorzaken, dit lees je best even.

Tinnitus of oorsuizen is erg vervelend en kan zelfs depressies veroorzaken. Maar liefst zo’n 30% van de bevolking heeft er last van. Soms kun je er niets aan doen, maar er zijn wel enkele tips om de kans op de vervelende aandoening te verminderen.

Alle oorzaken opsommen, zou onmogelijk zijn, er zijn maar liefst meer dan 400 verschillende oorzaken. Te veel lawaai is bekend, maar ook knarsetanden kan tinnitus veroorzaken, en daar kun je wel iets tegen doen. Knarsetanden doen we veelal ’s nachts, maar ook overdag komt het voor.

Stress & medicatie

Knarsetanden wordt vaak veroorzaakt door stress, maar ook slaapstoornissen, medicatie, trauma’s en ziekten in het zenuwstelsel spelen een rol. Bovendien knarsen mensen die alcohol drinken en/of roken veel vaker dan anderen. Door dat knarsen, kunnen kaakgewricht en kaakspieren overbelast raken, die kunnen dan weer zorgen voor er klachten zoals oorsuizen bestaan, omdat het bot tussen het kaakgewricht en het oor erg dun is.

Geen medicijn

Tinnitus genezen is helaas onmogelijk, maar een splint kan helpen. Het is een soort plaatje dat je gebit en beschermt en de druk van je gebit beter verdeelt. Bovendien is het nuttig je door een arts te laten doorverwijzen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut, die kunnen kaken en spieren helpen tot rust brengen, en zo de symptomen verminderen.

Meer tips voor je gezondheid:

Bron: Libelle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content