Deze verrassend eenvoudige manier zorgt dat je je minder snel overeet

Stel jij de afwas regelmatig uit? Je bent zeker niet alleen. Maar nieuw onderzoek heeft aangetoond dat je volgende keer toch maar beter snel de borden wegneemt en begint aan het afruimen van de tafel. Het zou je lijn wel eens ten goede kunnen komen.

 

Er zijn heel wat handige keukentips om enkele kilo’s af te vallen. Deze moet je zeker even lezen. 

Opruimen & afwassen

Volgens een studie, uitgevoerd aan ’the Cornell Food and Brand lab’, kan een rommelige keuken ervoor zorgen dat je maar liefst tot het dubbele van het aantal calorieën kunt opeten.

Voor de studie werd een groep van 98 vrouwen opgesplitst in 2 deelgroepen. 1 groep moest een moment uit hun leven opschrijven dat ze het gevoel hadden dat ze hun leven op de rails hadden. De andere groep schreef een moment waarop ze het gevoel hadden de pedalen even kwijt te zijn. De helft van de deelnemers moesten daarna wachten in een rommelige, chaotische keuken. Er lagen kranten, vuile borden en een rinkelende telefoon. De andere helft wachtte in een schone keuken, waar het rustig en stil was. In de twee ruimtes stonden er ook nog kommen met koekjes, crackers en wortels.

Na 10 minuten aten de vrouwen die schreven over een moeilijk moment in hun leven, 53 calorieën meer dan de vrouwen die over een rustig moment schreven, en dat in de schone keuken. Onder andere stress speelt dus een belangrijke rol volgens de onderzoekers.

Maar rommel en chaos speelt nog een grotere rol. Want de groep die schreef over een moment dat hun leven vlotjes verliep, at 100 calorieën minder in de chaotische keuken, dan de andere groep in de chaotische keuken. Meditatie zou kunnen helpen, al zou het volgens de onderzoekers nog veel beter werken om simpelweg je keuken te kuisen.

“Zowel in een chaotische omgeving vertoeven als het gevoel hebben dat je geen controle hebt, is slecht voor je dieet“, vertelt Lenny Vartanian, de leider van het onderzoek. “Het lijkt alsof mensen denken, ‘alles is al om zeep, dus waarom zou ik moeite doen’?”, klinkt het.

Tijd dus voor de lenteschoonmaak in je keukenDeze experts vertellen je graag je een brandschone keuken krijgt

Meer tips om af te vallen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content