Dit doet een skinny jeans dragen met je lichaam

De strakke jeans is al enkele jaren niet meer weg te denken uit onze garderobe. Maar hoe schadelijk is een skinny jeans nu eigenlijk echt voor je gezondheid?

 

Volgens wetenschappers kan je door te lang te hurken last krijgen van het loge- of compartimentsyndroom in je kuiten. Dit is een pijnlijke aandoening waarbij een bloeding of zwelling ontwikkeld wordt in een gesloten spierbundel. Het dragen van een skinny jeans zorgt ervoor dat de zenuwen in je kuiten nog minder ruimte krijgen. Dit kan gevoelloosheid in je voeten veroorzaken met gevaarlijke gevolgen van dien.

Nog meer ongezonde gevolgen van skinny jeans:

  • Veroorzaakt pijn of tintelingen in dijen
  • Versterkt brandend maagzuur
  • Doet kans op infecties aan de urinewegen toenemen

De effecten mogen volgens wetenschappers wel niet overdreven worden. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, gaat toch best met de trends van 2016 mee door te kiezen voor de olifantenpijp of wijde broeken die de enkel vrijlaten. Ben je toch verknocht aan je skinny jeans? Kies dan voor een model met voldoende stretch.

Misschien heb je nog meer gewoontes waarvan je niet wist dat ze ongezond zijn. Wist je namelijk dat je benen kruisen niet zo onschuldig is als het lijkt en dat overmatig gebruik van je smartphone je gezondheid kan schaden?

 

LEES OOK:

Dit doet te weinig slaap met je lichaam

Dit drankje doet je migraine verdwijnen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content