Dit is de exacte hoeveelheid koffie die je elke dag moet drinken

Goed nieuws voor koffieverslaafden! Een onderzoek bevestigt hun meest waardevolle overtuiging: koffie is niet slecht voor de gezondheid.

Wie trakteert er? Het is namelijk tijd om een toost uit te brengen, zodat we dit grote nieuws kunnen vieren: het is wetenschappelijk bewezen dat koffie goed is voor je gezondheid. Aan wie hebben we dit fantastische nieuws te danken? De grote held is niemand minder dan een groep onderzoekers van de Universiteit van Southampton, in Groot-Brittannië. In een studie gepubliceerd in het British Medical Journal werd aangetoond dat koffie niet schadelijk is voor je gezondheid, integendeel!

De ideale dosis

Je geliefde drankje zou je beschermen tegen hart- en vaatziekten, coronaire hartziekten en leveraandoeningen. Dit is dus een extra reden om elke dag je kopje koffie te drinken! Maar zoals dat gaat bij alle lekkere dingen mag je niet overdrijven. De Britse onderzoekers berekenden ook meteen de optimale dosis die je dagelijks mag drinken. Het besluit? Je mag 3 à 4 tassen drinken per dag. Je dagelijks bakje troost zou hart- en vaatziekten met 19% verminderen, coronaire hartziekten met 16% en een beroerte met 30%. Het zou ook het risico op diabetes, leveraandoeningen en zelfs het risico op sommige kankers verminderen.

Bron: Giphy

Meer over koffie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content