Een nieuw jaar, dat zijn nieuwe trends. Op foodgebied belooft seldersap een grote trend te worden, op Instagram zie je het al bij celebs, gezondheidsgoeroes en influencers. Niet verrassend, want het zou heel wat gezondheidsvoordelen bieden. Wij zetten ze op een rijtje.

Onder andere Rens Kroes zweert bij een seldersapje ‘s morgens. Maar ook op andere Instagrampagina’s is het supersap niet weg te denken. Je zou het best ‘s morgens drinken op nuchtere maag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe maak je het?

Eenvoudiger dan seldersap wordt het niet. Doe selder in de sapcentrifuge en klaar is kees. Heb je toch nood aan wat afwisseling, voeg dan eens andere groenten toe. Ben je echt verzot op zoet, dan kun je eventueel een stuk fruit toevoegen.

De gezondheidsvoordelen van seldersap

Selder is erg gezond, het bevat grote hoeveelheden vezels, vitamine A, vitamine C, vitamine K, folfaten, magnesium en calcium. Kortom, het bevat een hele hoop vitamines en mineralen en is daarom perfect voor de start van je dag. Bovendien bevat het amper calorieën, verzadigde vetten en cholesterol.

Het zou heel wat gezondheidsvoordelen bieden. Het zou ontstekingen helpen voorkomen, je spijsvertering bevorderen, helpen tegen acne en volgens sommigen zou het zelfs heilzame effecten hebben voor mensen met ADHD.

Geen vervanger voor je ontbijt

Let wel op: je start je dag best met een voedzaam ontbijt. Dus nadat je je seldersap hebt gedronken, vul je best aan met een gezonde maaltijd. Zo kiest topmodel Miranda Kerr graag voor havermout.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer tips voor een gezond ontbijt: