Er zijn twee soorten mensen in de fitness. Enerzijds heb je de mensen die er écht van genieten om zichzelf in het zweet te werken. Daarnaast heb je de mensen die het zelfs na een lange tijd blijven zien als een verplichting, en er eigenlijk zo snel mogelijk van af willen zijn.

Behoor je tot die laatste groep, dan is de kans groot dat je zoekt naar een eenvoudige work-out die alles bevat: cardio, kracht, en uithouding. Wel, als je weinig tijd hebt én slechts één toestel kiest, laat het dan het roeimachine zijn.

Dat zegt althans Dr. Cameron Nicol, voormalig Olympisch roeier. “Het is de meeste efficiënte work-out waarmee je heel je lichaam traint”, vertelt hij aan Business Insider. “Je traint zo’n 85% van de spieren in je lichaam, heel veel dus.” Bovendien verbrand je er heel wat calorieën mee. Een vrouw die ongeveer 60 kg weegt, verbrandt 539 calorieën per uur roeien.

Al blijft het natuurlijk wel een aanrader om variatie in je routine te brengen én sporten te vinden waar je van geniet. Daarnaast zijn er ook heel wat andere sporten die efficiënt zijn, waaronder zwemmen, joggen of fietsen. Blijf je liever binnen, dan zijn er tal van goede work-outs die je thuis kunt doen.

Meer tips over sport: