Dat voldoende slaap écht belangrijk is, weet je ondertussen al. Net zoals je weet dat je beter blauw licht en koffie mijdt voor het slapengaan. Maar volgens Michael Breus, de slaapexpert van Oprah Winfrey, is er nog iets dat je écht nooit mag doen. En het wordt te vaak over het hoofd gezien.

Je doet het waarschijnlijk ook regelmatig, net voor jullie gaan slapen nog even met je partner enkele zaken bespreken. Niets mis mee, al ga je emtionele onderwerpen best uit de weg.

“Hevige discussies voeren met je partner is het slechtst wat je kunt doen als je rustig wilt slapen. Het triggert opwinding, zorgt voor irritatie en is het enige waar je aan kunt denken. Dat gepieker is niet bevorderlijk voor je nachtrust”, vertelt hij erover in Daily Mail.

Slapen als een roosje

Hij voegt er nog aan toe wat je wél best doet. “Begin een uur voor je wilt gaan slapen aan je slaaphygiëne.” Dat heeft niets te maken met hygiëne, maar wel met de voorbereiding voor een goede nachtrust. “Neem twintig minuten de tijd om je dag af te sluiten. Stop waar je mee bezig bent, zet je beeldscherm uit en kom even tot rust. Neem daarna nog twintig minuten voor je slaaproutine. Verwijder je make-up, poets je tanden en maak je klaar om te slapen. De laatste twintig minuten besteed je aan rust. Ontspan je lichaam, mediteer of lees een boek.”

Meer over een goede nachtrust: