Dit voorbehoedsmiddel verandert anticonceptie misschien voorgoed

De tijden van elke dag een pil nemen, in het heetst van de strijd een condoom moeten zoeken of bijna permanente ingrepen zoals een vasectomie zijn binnenkort misschien voorgoed verleden tijd. Tenminste als de gloednieuwe uitvinding van uitvinder Clemens Bimek echt blijkt te werken...

Wist je dat slechts 30% van de vasectomieën die worden omgekeerd, ook echt resulteren in een zwangerschap? Daarom dacht uitvinder Clemens Bimek dat er een betere oplossing moest bestaan. Het resultaat? De Bimek SLV oftewel de ‘Spermatic Duct Valve’. Dat is een implantaat dat zaadcellen van sperma scheidt vlak voor de ejaculatie. Zo zou een man op eender welk moment zelf kunnen beslissen of hij het implantaat aanzet en vruchtbaar is of uitzet en de kraan letterlijk dicht draait.

Toekomstmuziek

Het implantaat zou onder plaatselijke verdoving worden ingebracht en een leven lang kunnen gedragen worden. Al is dat nog niet meteen aan de orde. Volgens de New York Times zou de testfase dit jaar starten en zou het implantaat in geval van succes ten vroegste in 2018 op de markt zijn. Here’s hoping!

Lees ook:

9 tips voor een goede relatie

5 x tantrische seks voor beginners

9 redenen waarom seks zo gezond is.

Partner Content

Gesponsorde content