Dit zijn de 10 gezondste landen ter wereld

Een goede mentale gezondheid, veel natuur, goede ziekenhuizen... Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe gezond een land is. Dit is volgens reiswebsite CondĆ© Nast Traveler de lijst met gezondste landen ter wereld. Tijd voor een trip? šŸ˜‰

10. Groot Hertogdom Luxemburg

Ons kleinste buurlandje is misschien niet het gezondst voor je dieet (ze eten veel kaas, vlees en aardappelen), maar ze scoren heel goed op gezondheidszorg. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan promotie voor fysieke activiteit in scholen en op andere openbare plaatsen.

9. Israƫl

Inwoners van IsraĆ«l eten veel groenten, vis en onverzadigde vetten. Volgens een studie van Volcani Center, een centrum dat agricultuur onderzoekt, zei 80% van de IsraĆ«lische deelnemers dagelijks fruit en groenten te eten. Bovendien hebben ze de laagste cholesterolwaarden in de wereld.Ā Lees hier welke vetten het gezondst zijn.

8. Zweden

De Zweden eten weinig koolhydraten en veel gezonde vetten (zoals vette vis bijvoorbeeld). Ze staan op nummer 2 op de lijst van hoogste levensverwachtingen. Graag verhuizen naar het land van sauna’s en ‘hygge’? Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Europese Commissie in 2013 is Zweden het land met hoogst aantal inwoners dat regelmatig sport.

7. Japan

Dankzij een combinatie van gezonde voeding en sport, is de bevolking van Japan het oudst. Wetenschappers zeggen dat een kwart van de Japanse bevolking ouder is dan 65 jaar. Bovendien zweren Japanners bij eten tot je 80% verzadigd bent, het zou de levensduur verlengen en de kans op ziekte verminderen.

6. Spanje

Spanjaarden zijn dol op olijfolie, verse groenten, mager vlees en rode wijn. Ze houden van vers en lokaal, het is dan ook het land waar het minst fastfood wordt gegeten van heel Europa. En die siesta’s zullen er ook voor iets tussenzitten... Zelf zin om de Spaanse levensstijl op te snuiven? Hier vind je dĆ© tips voor een vriendinnenweekend in Madrid.

5. Australiƫ

Je moet maar ƩƩn blik werpen op de heerlijke stranden en Instagramwaardige ontbijten en je snapt meteen waarom zoveel Australiƫrs gelukkig en gezond zijn. Lokaal eten is er geen trend, het is er een manier van leven. Bovendien brengen ze heel wat tijd buiten door.

4. Singapore

Dit is dan wel de duurste plaats om te leven, het is ook de meest gezonde plek in Aziƫ. Hier vind je gezonde voeding en is de gezondheidszorg heel goed tegen redelijke prijzen.

3. Zwitserland

Velen noemen het gezondheidssysteem in Zwitersland het beste ter wereld. Bovendien is de levensverwachting er het hoogst. Er is een goed systeem voor de gezondheidszorg en de frisse alpenlucht en het vele skiƫn zijn ongetwijfeld goed voor de gezondheid.

2. Ijsland

De inwoners van IJsland zijn actief en vertoeven veel buiten. Daarnaast bestaat hun dieet voornamelijk uit verse zeevruchten en vlees van vrije uitloop.

1. Italiƫ

Mamma Mia! Kinderen die geboren worden in Italiƫ kunnen verwachten 80 of ouder te worden. Het land van de olijfolie en groenten heeft inwoners met een lage cholesterol en een goede gezondheid. De porties zon en de rustige levensstijl doen waarschijnlijk ook wonderen.

Meer artikels over gezondheid:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content