Dit zijn de favoriete keukentools van Pascale Naessens

Wij zijn helemaal weg van de stijl van Pascale Naessens. Gezond en vooral heel lekker. Extra leuk: Pascale gebruikt geen ingewikkelde tools, want less is more. Je hoeft dus geen dure toestellen te kopen om haar gerechten op tafel te toveren. Ze verklapt haar onmisbare keukentools.

Koken is voor mij pure ontspanning. Er hoeven geen dure of speciale apparaten aan te pas te komen. Je zou eigenlijk een goed gerecht moeten kunnen maken op een vierkante meter: één pit en een oven. Meer heb je niet nodig. Voor mij is dat heel belangrijk: want alles wat ik maak, wil ik ook in mijn kombuis kunnen maken als ik ga zeilen.”

1. Een goed mes

“Mijn messen zijn heilig voor mij. Ik neem ze zelfs mee als ik op vakantie ga. Ik kan niet direct hét beste merk aanhalen, simpelweg omdat messen persoonlijk zijn. Waar je best op let: een mes moet goed in de hand liggen en handig snijden. Ik heb zowel messen die ik kocht in Belgische winkels als messen die ik kocht op reis, zo zijn mijn favoriete messen uit Japan. Een goed mes kost misschien wel wat, maar het is zeker de investering waard. Was je messen altijd na gebruik, droog ze goed af en behandel ze met een olie. Op die manier gaan ze minder snel roesten en gaan ze heel lang mee.”

 

2. Een handige pan

“Uiteraard kun je niet koken zonder een goede pan. Omdat ik van gezonde voeding houd, wil ik ook gezonde materialen gebruiken. Een antikleefpan is voor mij onmisbaar in de keuken, maar het moet wel gezond zijn. Daarom zweer ik bij de pannen van Greenpan. Het zijn heel handige keramische pannen, ze zijn milieuvriendelijk en de antikleeflaag geeft geen ongezonde stoffen af. Niets blijft plakken en ze wassen handig af. Perfect dus.”

Zelf geïnteresseerd in de pannen van Greenpan? Je vindt ze hier. 

3. Mooie keramiek

Koken draait voor mij niet alleen om eten. Maar ook om het gezellig samenzijn en het genieten. Voor mij is het als kunst, ik houd van alles wat mooi is, ook tijdens het koken. Daarom vind ik keramiek essentieel. Het is mooi én praktisch. Je kunt de kommetjes gebruiken tijdens het koken, maar ook om te presenteren. Bovendien kun je ze gemakkelijk afwassen. Mensen zeggen wel eens dat het gemakkelijk is als je geld hebt, maar dat klopt niet volledig. Want mooie dingen hoeven helemaal niet duur te zijn. Gewoon een winkel binnenstappen en een dure set kopen is bovendien minder origineel dan de leukste stuks van reizen, rommelmarkten of tweedehandswinkels bijeen verzamelen.”

4. Een stevige snijplank

“Lelijke snijplanken kan ik niet verdragen in de keuken. Je bent er dan ook – zeker als je van groenten houdt – erg veel mee bezig. Bovendien gebruik ik een mooie snijplank graag om hapjes of gerechtjes op te presenteren. Ook hier geldt weer: een mooie snijplank hoeft helemaal niet duur te zijn.”

5. Mooi servies

“Ik houd ervan om mensen samen te brengen aan een mooi gedekte tafel. Gezelligheid. Voor mij hoort dus een mooie aankleding, met passend servies en glaswerk er bij. Het maakt het geheel gewoon af en het eten nóg lekkerder.”

Wil je zelf graag je tafel omtoveren tot een pareltje? Pascales servieslijn Pure van Serax is uitgebreid met een glaswerk- en bestekcollectie. 

 

Meer lezen over Pascale Naessens? In haar nieuwste boek ‘Puur Pascale 2’ vind je heerlijke recepten, wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding en alle tips om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

Meer keukentips van Pascale Naessens:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content