Verkouden of een aankomend griepje? Grijp niet te snel naar medicijnen, maar probeer dit drankje eens.

Verkouden? Je bent zeker niet alleen. “Een verkoudheidspiek eind oktober is normaal”, zei viroloog Marc Van Ranst erover tegen VRT. “Het schooljaar is enkele maanden ver, kinderen hebben de tijd gehad om verkoudheden aan elkaar en hun ouders door te geven.” Het griepseizoen wordt dan weer op het einde van het jaar verwacht. Voel jij een verkoudheid of griep opkomen? Probeer dan dit drankje eens. Dzung Duong van YouTube kanaal Honeysuckle zweert bij dit drankje, het is een familierecept.

Hoe werkt het?

Het drankje, dat bestaat uit citroen, sinaasappel, honing, gember en kurkuma, heeft allemaal eigenschappen om ons van dat griepje af te helpen. De citroen bevat veel vitamine C en geeft een boost aan ons immuunsysteem. De sinaasappel zit naast vitamine C ook vol met vitaminen en mineralen. Bovendien geeft het een heerlijk smaakje aan het drankje. Honing bevordert je slaap door de stof tryptofaan, want de beste manier om te genezen is door veel te slapen. De kruiden gember en kurkuma kalmeren je kriebelende keel.

Ingrediënten

 • 2 citroenen
 • 1 sinaasappel
 • gember
 • 1 kl kurkuma
 • 1 kop onbewerkte honing

Zo maak je het

 1. Snijd de citroenen in fijne plakjes en haal er de pitjes uit. Plaats in een mengkom.
 2. Snijd de sinaasappel in fijne plakjes en voeg bij de citroenen.
 3. Pel en plet de gember in een vijzel. Voeg bij de citroenen en de sinaasappel.
 4. Meng 1 kl kurkuma en wat honing door het mengsel.
 5. Meng alles goed. Je kunt het mengsel 1 maand bewaren in een luchtdichte pot.
 6. Om te serveren: neem 1 el van het mengel en voeg hier heet water aan toe.

Voorkomen is natuurlijk nog beter dan genezen. Hier lees je welke ingrediënten je best eet om een verkoudheid te voorkomen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe efficiënt is het?

Er is nog geen wetenschappelijk bewijs over de efficiëntie van het drankje. Maar de ingrediënten hebben allemaal een heilzame werking. Bovendien is het best lekker, en dus zeker de moeite waard om te proberen!

Meer over gezondheid:

SOURCE: Libelle