Deze 4 drankjes stimuleren je metabolisme

Ben jij de taloze detoxkuren en afmattende work-outs in de fitness (waar die bodybuilders jou bovendien vreemd aanstaren) echt wel beu? Probeer dan deze vijf drankjes die je metabolisme een boost geven en waardoor jij vervolgens makkelijker gewicht zal verliezen. Kan het nog beter?

 

1. Kamillethee

Thee geeft je niet alleen een instant gevoel van rust en kalmte, maar heeft bovendien ook een slaapverwekkende functie. Een tasje kamillethee zorgt ervoor dat je glycine-waardes toenemen, waardoor je lichaam en geest zich ontspant. Bonus: thee bevat ook tal van antioxidanten die je huid hydrateren en egaal maken. Je zal nog nooit zo goed geslapen hebben.

2. Soja-proteïne shake

Proteïnen zijn één van de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam. Denk aan de opbouw van onze spieren, botten, huid en andere weefsels. Nee, we willen je niet aansporen om als een opgepompte spierbundel door het leven te gaan, maar de tryptofanen in deze shakes gaan vetopslag tegen.

3. Druivensap

Nee, voor een keertje hebben we het hier jammer genoeg niet over wijn. Een klein glas 100% druivensap daarentegen kan ervoor zorgen dat jij meer vet verbandt. Druiven zitten namelijk boordevol met antioxidanten die ervoor zorgen dat calorie-vasthoudende witte vetten worden omgezet in calorie-verbrandende bruine vetten.

4. Kefir

Kefir klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar het heeft wat weg van yoghurtsmaak. Eigenlijk is het een prebiotisch drankje dat gemaakt wordt uit gefermenteerde melk. Het helpt om je natuurlijke bacteriën gezond te houden, waardoor je darmflora optimaal functioneert én vitamines en mineralen bovendien goed worden opgenomen. Last but not least: je slaapt er als een roos van en je prestaties krijgen een boost.

Lees ook:

Bron: Woman and home

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content