Home Gezond Een drukke carrière, maar toch afvallen? Het kan dankzij deze tips

Een drukke carrière, maar toch afvallen? Het kan dankzij deze tips

Een drukke carrière, maar toch afvallen? Het kan dankzij deze tips

Druk, druk, druk… Het is voor de meesten onder ons heel herkenbaar. Gezonde maaltijden bereiden en sportsessies inplannen neemt heel wat tijd in beslag. Toch is het ook voor jou écht mogelijk om gezonder te leven en enkele kilo’s te verliezen. En wel dankzij deze tips.

 

Heb jij stress omdat het zo druk is? Lees dan zeker even deze eenvoudige tips om helemaal zen te worden. 

Het is ontzettend druk en hoewel je al zo’n 3 keer beslist hebt dat je wilt diëten dit jaar, is het er nog niet echt van gekomen. Weinig tijd is de boosdoener. Ben je vastberaden om dat voornemen toch nog waar te maken? Lees dan even deze tips.

1. Zet jezelf op de eerste plek van je to-do-lijst

Je carrière is alles voor je, en overwerken, extra voorbereiden bij je thuis en ellenlange to-dolijsten horen daar nu eenmaal bij. Herkenbaar? Zet vanaf nu jezelf op de eerste plaats van je to-dolijst. “Ik kom er nog wel toe op een ander moment”, gaat echt niet werken. Jezelf op de eerste plaats zetten is écht niet egoïstisch en zelfs broodnodig voor je fysieke en mentale gezondheid. En dus ook voor je gewicht.

Moeite om tijd te vinden voor jezelf? Lees hier hoe je het toch doet dankzij eenvoudige tips.

2. Focus op die dingen waar je controle over hebt

In een ideale wereld eet je elke dag drie maaltijden en twee gezonde tussendoortjes. Alles is huisbereid en gezond. Bovendien eet je altijd op vaste tijdstippen. Inderdaad, in een ideale wereld gaat het er zo aan toe, maar als drukke carrièrevrouw is dat minder evident. Focus op die dingen die je wél kunt controleren. Sta bijvoorbeeld vroeger op om je sportsessies in te plannen en een gezond ontbijt te maken. Met kleine stappen kom je er ongetwijfeld.

De meest succesvolle mensen plannen hun ochtend slim. Lees hier wat zij ‘s morgens doen.

3. Maak lunch en avondmaaltijden op hetzelfde moment

Een slimme truc om tijd te besparen. Als je ‘s avonds je eten bereidt, maak dan tegelijkertijd ook je lunch klaar voor de dag erna. Je kunt overschotjes meenemen naar het werk, maar ook ingrediënten gebruiken om iets anders te maken voor de lunch. Maak je ‘s avonds bijvoorbeeld een ovenschotel met groenten? Gebruik het overschot van de groenten als extraatje bij je salade voor de lunch. Handig en lekker!

Inspiratie nodig? Dankzij deze slanke recepten hoef je nooit meer te diëten.

4. Plannen, plannen, plannen

Deze tip sluit een beetje aan bij de vorige. Plannen is écht noodzakelijk als je er zo’n druk leven op nahoudt. Beslis aan het begin van de week (of het einde van vorige week) wat je wilt eten, stel een lijstje op en zorg dat je alle ingrediënten in huis hebt. Een heel belangrijke vergadering en weinig tijd? Zorg dat je een gezonde maaltijd in je diepvries bewaart. Ga je op restaurant? Bekijk op voorhand al even de kaart, zodat je weet welke gezonde maaltijden ze aanbieden.

Geen goede planner? Dit ouderwetse trucje helpt je écht.

5. Tijd maken om te eten

Carrière maken is goed, maar je moet ‘s middags wel écht even tijd nemen voor een lunch. Neem pauze, zet je even rustig neer en eet je gezonde lunch. Dat is écht belangrijk voor je gezondheid. Een vergadering houden tijdens de lunch is ook een idee, maar probeer dat niet te vaak in een restaurant te doen, want de porties die je eet zijn ongetwijfeld groter dan je zelfbereide lunch.

De gouden regel: het lukt je écht wel, zolang je maar hard genoeg wilt. En jezelf de kans geeft om te werken aan je gezondheid. Onthoud vooral dat niet alleen je werk, maar ook je persoonlijk leven belangrijk is voor je welzijn.

Meer tips voor gezonde carrièrevrouwen:

SOURCE: Women's Health Magazine