Een gezonde week: 7 eenvoudige tips voor elke dag

Het internet bulkt van tips om je gezondheid een boost te geven. Maar welke tips moet je nu eigenlijk toepassen? Wij verzamelen iedere week 7 tips om je gezondheid een boost te geven. Geen zware sportsessies, crashdiëten of medicijnen. Maar eenvoudige hapklare tips voor een gezonde en gelukkige week.

Maandag: begin deze keer écht aan die gezonde levensstijl

Bedenk jij je ook iedere week rond donderdag dat je vanaf nu gezond wilt eten en meer wilt bewegen, om dan vervolgens nog even goed te zondigen en om dan de volgende donderdag het zelfde voornemen opnieuw te maken? Begin er vanaf nu écht aan. En dan hebben we het niet over een dieet, maar kleine aanpassingen voor een gezonde levensstijl. Moeilijk? Lees even deze tips van experte Anneleen De Lille.

Dinsdag: Doe boodschappen voor een hele week

Een goed eetpatroon begint met een goede planning. Zorg dus dat je voldoende in huis hebt: maak een lijstje, een weekplan voor je maaltijden en ga naar de winkel. Zorg ook voor wat extra’s voor onverwachte momenten. Bepaalde dingen heb je best altijd in huis, deze 6 zijn écht essentieel.

Woensdag: werk aan je zelfvertrouwen

Een gezonde dosis zelfvertrouwen zorgt dat je gelukkiger, productiever en creatiever bent. Jezelf graag zien is dé sleutel. Hier legt psycholoog Robert Haringsma uit hoe je vanaf nu wel zelfverzekerd bent en sterk in je schoenen staat. Bovendien is het belangrijk regelmatig even tijd te nemen om tot rust te komen en stil te staan bij wat je nu eigenlijk écht wilt in het leven.

Donderdag: Ga voor veggie

Probeer eens wat vaker vis en vegetarische gerechten op het menu te zetten. Vanaf nu is donderdag jullie vegetarische dag en vrijdag jullie visdag, door vaste dagen te kiezen, is het veel eenvoudiger. Heb je nog inspiratie nodig? In deze kookboeken vind je meest heerlijke recepten. 

Vrijdag: Neem tijd voor je vriendinnen

Eindelijk is het einde van de werkweek daar. Nu moet je even helemaal tot rust komen of je heerlijk uitleven op de dansvloer. Met wie doe je dat beter dan met je vriendinnen? Ontdek hier welke 3 types vriendinnen iedere vrouw nodig heeft. 

Zaterdag: Rust in je huis, rust in je hoofd

Zaterdag is het perfecte moment om taken in huis aan te pakken. Door gestructureerd te werk te gaan duurt het minder lang. Door telkens als je taken bij te houden, is het minder veel werk. Tips nodig om er aan te beginnen? Lees dan zeker even deze slimme organizing-tips.

Zondag: Nu écht tijd voor rust

Het is zondag! Tijd om nu echt even volledig tot rust te komen. Leg je smartphone weg en neem tijd voor je familie, vrienden of jezelf. Of werk samen met je partner al aan dat weekplan van volgende week. 😉 Alles kan, zolang het maar gezellig is.

Meer tips voor een gezonde week:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content