Van light boter tot omega 3, omega 6 of 9. Kun jij de bomen door het bos van de gezonde vetten ook niet meer zien? Je bent niet alleen. In haar nieuwste boek ‘Nooit Meer Diëten, deel 5’, legt Sandra Bekkari uit welke vetten nu wél gezond zijn en welke je beter minder vaak op het menu zet.

De ene Omega is de andere niet!

Omega 3 is een gezond vet, dat heb je ongetwijfeld al gelezen. Er bestaan ook andere vetten: zo lees je ‘Rijk aan Omega 6’ of ‘Omega 3-6-9’ vaak op verpakkingen staan. Maar wat is nu écht gezond?

Omega 3 en omega 6 zijn allebei essentiële meervoudig onverzadigde vetzuren: het zijn vetten die we nodig hebben en die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We moeten ze dus uit onze voedinghalen. Uit omega 3 en omega 6 worden in ons lichaam hormoonachtige stoffen gevormd. De ene stof werkt ontstekingsremmend (die uit omega 3), de andere ontstekingsbevorderend (die uit omega 6). Om het lichaam gezond te houden en ontstekingsreacties te voorkomen, moet er dus een balans zijn tussen omega 3 en omega 6. 

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3
bekijk op één pagina

Meer over gezonde voeding: