Emma Stone vertelt openhartig over haar ziekte

Ze is nog maar 28 lentes jong. Toch is ze al een succesvolle actrice én oscarwinnares. Ze heeft al heel wat bereikt in haar leven. Maar ondanks haar succes heeft ze vaak schrik. “Al mijn hele leven lang vecht ik tegen angsten. Toch kan ik ‘best normaal’ leven. Ik wil het taboe doorbreken en kinderen die angsten hebben een hart onder de riem steken”, vertelt ze.

Heb jij wel eens last van angsten? Dan zul je jezelf zeker herkennen in deze illustraties.

Leven met angst

Emma Stone is zo openhartig omdat ze meewerkt aan een campagne met het Child Mind Institute, een organisatie die kinderen met mentale problemen helpt. Voor de campagne komen verschillende sterren aan het woord, die vertellen over hun eigen ervaring met mentale ziekte, en vooral ook het stigma en taboe errond. Door bekendheden te laten vertellen over hun ervaringen, hoopt het instituut dat ze rolmodellen kunnen zijn voor de kinderen en dat het taboe doorbroken wordt.

Al toen ze nog een klein meisje was had ze al paniekaanvallen en een angststoornis. “Het verlamde me echt en zette een rem op mijn leven. Ik wilde niet naar huizen van vriendinnetjes, ik wilde geen gezellige dingen doen en niemand begreep me echt”, vertelde ze in 2016 aan Vogue. “Mede door improvisatielessen te volgen, kon ik mijn angst- en paniekaanvallen onder controle houden. Maar het is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven”, zegt ze in de video.

“Op verschillende momenten in mijn leven krijg ik opstoten. Als ik last krijg van mijn angsten, lijkt het soms alsof er nooit een einde aan zal komen. Maar het gaat weer weg. Als kind was het zo erg dat het idee om ooit te verhuizen en alleen te gaan wonen compleet onmogelijk leek. Maar ik heb ondertussen een aantal hulpmiddeltjes om te kunnen leven met die angsten, en nu leid ik een best normaal leven.”

Die hulpmiddeltjes bestaan onder andere uit “een fantastische therapeut” en cognitieve gedragstherapie. Zo volgt Stone meditatie. “Het werkt bovendien geruststellend dat ik ondertussen weet dat ik zelfs tijdens de heel zware opstoten zelf veel kan doen om mezelf te helpen.”

“Je bent niet raar”

Meer artikels over celebs:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content