Pascale Naessens houdt van genieten: van familie en vrienden én van lekker eten. Gezond genieten, dat klinkt voor ons als muziek in de oren. Daarom is dit heerlijke recept voor een tartaar van rode vruchten met sorbet van komkommer en munt het perfecte alterntief voor een traditioneel ijsje.

Recept: tartaar van rode vruchten met sorbet van komkommer en munt

Werk: 15 minuten – Gaartijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 5 aardbeien
  • 20 zwarte bessen
  • 10 frambozen
  • merg van 1/2 vanillestok
  • 1 Jonagoldappel
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 limoen
  • 2 takjes munt

Zo maak je het:

  • Snijd de appel in partjes, verwijder het klokhuis.
  • Schil de komkommer en snijd hem in stukken.
  • Doe de appel en de komkommer in een mixbeker of blender, voeg de muntblaadjes, een scheut olijfolie en het sap van de halve limoen toe. Mix alles glad en zet 30 minuten in het vriesvak.
  • Mix het komkommerijs in een keukenrobot of blender tot een sorbet en zet het weer in de diepvries.
  • Maak alle bessen schoon en hak ze grof met het vanillemerg. Kruid met zwarte peper.
  • Verdeel de tartaar van rode vruchten over de schaaltjes en leg er een bolletje komkommersorbet op.
  • Werk af met enkele muntblaadjes en serveer.

 

Meer van Pascale Naessens: