Gezonde tip: zo maak je zelf cashewyoghurt

Yoghurt is heerlijk, maar wil je liever geen zuivel op het menu? Dan is deze cashewyoghurt wat je nodig hebt. Eenvoudig én lekker.
Een overheerlijke yoghurt of een lekkere dip maak je eenvoudig zelf met dit gemakkelijke receptje.
Ingrediënten
- 150 gram Rauwe cashewnoten
- Water
- Snuifje zout
- 2 theelepels citroen
Voor de afwerking
- Fruit
- Honing
- Eventueel zelfgemaakte granola
Zo maak je het
- Zet een handvol cashewnoten onder water met een snufje zout
- Laat minstens vier uur weken
- Spoel de cashewnoten af en doe ze samen met het sap van een halve citroen, een snufje zout en een theelepel honing in de blender
- Voeg tijdens het blenden koud water toe tot je de gewenste dikte bereikt
- Werk af met vers fruit en de zelfgemaakte granola óf gebruik de cashewyoghurt als dip en serveer met rauwe groenten
Tip: je kunt de cashewyoghurt ongeveer een week bewaren in de koelkast
De gezondheidsvoordelen van cashewyoghurt
Deze yoghurt mag dan wel veel vetten bevatten, ze zijn ook rijk aan kalium, magnesium en eiwit. Bovendien zijn het gezonde vetten en past de cashewyoghurt perfect in een koolhydraatarm dieet. Smakelijk!
Meer gezonde tips:
- Zo eet je je huid écht gezond volgens Sandra Bekkari
- Zo blijft gezondheidsgoeroe Rens Kroes in shape
- Goede vraag: is koffie nu écht goed voor je lijn?