Pilates is een prima sport om je spieren te verstevigen. Maar hoe vaak moet je het doen voor een goed resultaat?

 geeft al jaren pilates. Volgens haar is er moeilijk een cijfer op te plakken, zo vertelt ze in Women’s Health. “Ik raad iedereen aan om gedurende één maand pilates te proberen.” Stel jezelf daarna de volgende drie vragen:

  • Voel ik mij gelukkiger na iedere les?
  • Ben ik enthousiast om terug te gaan?
  • Zie je jezelf nog pilates doen binnen 10 jaar?

Antwoord je drie keer ja, dan raadt ze je aan om te blijven gaan. “De resultaten die je origineel voor ogen had, zullen op termijn wel komen. Maar zie het eerder als een extra voordeel aan het feit dat je een bewegingsvorm vond waar je gelukkig van wordt.” Verder voegt ze nog toe dat het leven te kort is om te focussen op weegschalen en meetlinten. “Het is veel te vermoeiend om gemotiveerd te blijven als je de foute redenen verkiest. Focus liever op zelfzorg dan op zelfcontrole en je zult zien hoe mooi je resultaat is.”

Tips voor pilates

1. Leg jezelf een juist doel op

Natuurlijk zie je graag resultaat, toch focus je daar liever niet op. Stel jezelf dus niet als doel om 5 kg af te vallen, maar eerder: ‘ik doe vanaf nu twee keer per week pilates‘.

2. Oefen thuis

Geraak jij maar één keer per week in de pilates? Geen probleem. Wij lijstten de beste video’s op die je gewoon thuis kunt doen. Vergeet ook niet: zelfs 10 minuten pilates is beter dan niets. Dus Netflix uit, Youtube aan!

3. Combineer

Wil je graag afvallen? Combineer pilates dan met cardio. Fietsen, lopen, zwemmen… Je ziet veel sneller resultaat, en die afwisseling houd je gemotiveerd.

4. Focus niet op de weegschaal

Het is misschien verleidelijk om de ochtend na iedere sessie op de weegschaal te gaan staan. Dat is echter geen goed idee. Voel je je fit en goed in je vel? Dan is het gewoon een kwestie van doorzetten, en uiteindelijk komt dat resultaat er wel.

Meer sporttips:

(Openingsbeeld: Hunkemöller)