Dat een crashdieet een slecht idee is, weet je natuurlijk al. Gezonde voornemens in 2019? Dan is het Mediterraans dieet het beste ter wereld. Toch graag enkele kilo’s kwijt? Dan doe je dat best door je aan te sluiten bij Weight Watchers. Dat zegt althans 2019 Best Diets-rapport, een ranglijst van het Amerikaanse nieuwsmagazine U.S. News.

Het Amerikaanse magazine stelt jaarlijks een panel samen met erkende experts. Ze verzamelen gegevens over meer dan veertig diëten en analyseren wat het gezondst is, hoe je best en snelst gewicht verliest én of de kilo’s wegblijven. Ze geven de diëten een score en maken een lijst met de beste diëten.

Gezond mediterraans

Op nummer 1 van gezondste diëten staat het mediterraans dieet. Je eet volgens de stijl van de landen aan de Middellandse zee. Dat wil zeggen dat er veel vis, fruit, groenten en gezonde vetten op het menu staan. Volgens de jury bevordert het de gezondheid van je hart en kan het diabetes voorkomen. Extra voordeel: het is goed vol te houden.

Weight Watchers

Wil je kilo’s kwijt, dan is Weight Watchers volgens de experten de beste optie. Voor de negende keer staat het populaire dieet met punten op nummer 1.

Hoe werkt het?

Het Weight Watchers Freestyle programma is gebaseerd op smartpoints. Voedingsmiddelen worden geanalyseerd op basis van voedingswaarde en calorieën en krijgen een punt toegewezen. Je mag een puntenaantal per dag eten en kiest zelf welke voedingsmiddelen je kiest. Daarnaast krijg je recepten en tips aangeboden om het zo gevarieerd en voedzaam mogelijk te houden. Extra voordelen: er zijn meer dan 200 voedingsmiddelen met een waarde van 0 punten, je mag er dus naar hartelust van genieten. Bovendien kun je met een gerust hart op restaurant doordat je punten kunt sparen voor een moment dat je ze nodig hebt.

Meer tips voor een gezonde start van het jaar: