Puur & lichter challenge: zo werkt de basisregel van Pascale Naessens

Heb jij je ook goed laten gaan aan zomerse barbecues, roseetjes en lekkere ijsjes. Wij ook. Maar goed nieuws: Pascale Naessens organiseert de Challenge ‘Puur & Lichter in 10 dagen’. Het moment om de low carb levensstijl terug op te pakken of eindelijk eens kennis te maken met de gezonde manier van eten. Graag nog eens lezen wat het precies inhoudt? Hieronder vind je de basisregel van Pascale Naessens nog eens terug.

Meedoen aan de challenge? Hier lees je er alles over. 

Om een gezond eetpatroon te volgen heeft Pascale Naessens voor zichzelf één regel ingevoerd. Een regel die je houvast biedt en waardoor je gezondere keuzes maakt. Je eet telkens gevarieerd. Maar wat houdt die basisregel voor een gezond leven van Pascale Naessens nu juist in?

Meng geen koolhydraten met eiwitten

Koolhydraten zoals pasta, brood, aardappelen, rijst en granen eet je liefst met groenten. Vlees, vis en kaas bevatten eiwitten. Je mag alles eten zolang je het op de juiste manier combineert. Nu moet je keuzes maken. Daardoor ga je kiezen voor de volgende, eenvoudige voedselcombinaties:

➜ vlees + groenten
➜ vis + groenten
➜ kaas + groenten
➜ koolhydraten + groenten

Wat is het gevolg van deze ene regel?

  • Je eet meer groenten. Groenten zijn je lang leven, ze versterken je immuunsysteem, ze ontzuren, liggen aan de basis van een gezond lichaam.
  • Je eet veel minder ongezonde snelle koolhydraten (pasta, brood, aardappelen, rijst…).
  • Je eet veel minder ongezonde en verslavende koolhydraten zoals wit brood, pasta, rijst, frieten, omdat je afstapt van de klassieke gewoonte om bij elke maaltijd brood en aardappelen te eten. Let op: je mag ze nog eten, maar alleen in combinatie met groenten.
  • Je voelt je fitter, gezonder, je hebt geen opgeblazen gevoel.
  • Je valt af.
  • Je gaat altijd voldaan van tafel. De combinatie eiwitten + vet + groenten verzadigt het meest. Het gevoel om meer te eten valt weg. Eiwitten en vet verzadigen veel beter dan koolhydraten.
  • Je hoeft niets af te wegen en geen calorieën te tellen (dat is overigens achterhaald). Eet tot je voldoende hebt, neem desnoods een dubbele portie, maar respecteer de combinatie.
  • Je eet veel gevarieerder.

 

Helemaal klaar om erin te vliegen, maar nog wat inspiratie nodig? Tijdens de challenge (die start op 13/8) geeft Pascale Naessens dagelijks boodschappenlijstjes, recepten en tips. Volg zeker haar Facebookpagina om op de hoogte te blijven en te lezen hoe andere deelnemers het doen.

 

Meer over Pascale Naessens’ levensstijl:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content