3 redenen waarom jij nu iemand moet knuffelen

Oké, soms hebben we nu eenmaal van die momenten waarbij we echt gekwetst zijn en een hysterische huilbui weten te produceren. Je rent dan als een ware dramaqueen naar je moeder, je vriend of je beste vriendin om die ene troostende knuffel in ontvangst te nemen. Toch zouden we in goede tijden (wanneer we dus in onze normale happy state of mind zijn) ook wat meer moeten knuffelen. Er zitten namelijk veel voordelen aan vast en dat heeft alles te maken met het wonderbaarlijke stofje oxytocine.

 

1. Veilig gevoel

Wanneer je jouw troostende knuffel in ontvangst neemt, komt de stof oxytocine vrij in je lichaam. Oxytocine (beter bekend als hét liefdeshormoon) zorgt ervoor dat je een gelukzalig en fijn gevoel krijgt zonder dat je daar iets heel speciaals voor hoeft te doen. Bij dieren bijvoorbeeld maakt het deel uit van hun oerinstincten. Denk aan aapjes die de vacht van hun soortgenoten schoonmaken. Het heeft dus alles te maken met een gevoel van veiligheid, vertrouwen en verbondenheid.

2. Slaap als een roosje

Kamillethee voor het slapen gaan? Niet meer nodig, want een tedere knuffel kan jou net hetzelfde effect bezorgen. Het knuffelhormoon dat we hierboven al aanhaalden, geeft je namelijk een seintje dat je voor niets meer op je hoede hoeft te zijn terwijl je slaapt. Neem je huisgenoot dus eens stevig vast voor je naar bed gaat en geniet van dit natuurlijk slaapmiddeltje.

3. Meer vertrouwen

Wist je dat het aanraken van iemand en vertrouwen van nature samengaan? Het heeft eigenlijk alles te maken met overlevingsdrang. Als iemand op korte afstand van je staat, zou je deze persoon net zo goed pijn kunnen doen. Iemand blindelings vertrouwen doen we dan ook niet automatisch. Blijf dus vooral stevig verder knuffelen en vergroot je vertrouwensvermogen.

 

Lees ook:

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content